Μπορεί το VW Golf R να σταθεί δίπλα στο Mitsubishi Evo 9; (+video)

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην από το 2007, όταν δηλαδή και σταμάτησε η παραγωγή του Mitsubishi Lancer Evo IX. Του τελευταίου Evo με τον θρυλικό 4G63 κάτω από το καπό και του πιο σκληροπυρηνικού, μετά το VI TME.

Τότε, το ισχυρότερο Golf ήταν το R32 και απέδιδε 250 ίππους. Το Evo ούτε καν το έβλεπε. Σήμερα, 12 χρόνια αργότερα, το απλό GTI έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, το TCR στέλνει 290 ίππους στους εμπρός τροχούς και το τετρακίνητο R έχει φτάσει στα 300 άλογα – 20 παραπάνω δηλαδή, από όσα απέδιδε το Evo στα χαρτιά. Βέβαια το «9άρι» μπορεί να είναι χθεσινό από άποψης χρονολογίας, όμως τεχνολογικά άνετα στέκεται δίπλα στα σημερινά τετρακίνητα sportscars των 300 ίππων. Καλή ώρα, το Golf R.

Δείτε ακόμα: Με 350 άλογα το νέο VW Golf R

Το γερμανικό χάτσμπακ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια στην ευθεία, κόντρα στην Toyota Supra. Τα «καρβέλια» που έχει φάει το Evo στις στροφές, όμως, το Golf θέλει τουλάχιστον μισή ζωή ακόμα για να τα ισοφαρίσει. Έστω κι αν το 7αρι DSG ελαχιστοποιεί την ταχύτητα των αλλαγών και εκμηδενίζει την πιθανότητα να «χάσεις» κάποια. Επιπλέον, ο χαρακτήρας του μικρομεσαίου VW είναι πιο διαλλακτικός και προσιτός. Αντιθέτως, το IX είναι «όπλο» για γνώστες. Πώς τα πάνε οι δυο αυτές σχολές απέναντι η μία με την άλλη;

Διαβάστε επίσης: Το Mitsubishi Evo ετοιμάζεται για μεγαλειώδες comeback!

Οι Αυστραλοί του Mighty Car Mods πήραν δυο βελτιωμένα δείγματα, αμφότερα στα 380 άλογα. Σκοπός τους να διαπιστώσουν κατά πόσο ο προτελευταίος των Μοϊκανών διδάσκει ακόμα σε απαιτητικές συνθήκες. Δεν χρειάστηκαν παρά μερικές στροφές για να διαπιστώσουν πως ακόμα και σήμερα, το Evo «ξυρίζει» όταν του ζητηθεί. Στη μονοδιάστατη υποστροφή του Golf, το Lancer απαντά με περιστροφή της ουράς (να ‘ναι καλά το Active Yaw Control) και επιθετικότερο turn in, που του επιτρέπει να μένει κολλημένο στον προφυλακτήρα του «Γερμανού». Το DSG επιτρέπει το άνοιγμα μιας μικρής διαφοράς στην ευθεία, αλλά στα φρένα και μόλις το τιμόνι αποκτήσει γωνία, το Evo θυμίζει σε άπαντες τον λόγο που άφησε εποχή σε ράλλυ, δρόμους και πίστες.

Get it on Google Play Download on the App Store