«Μπρουτάλ» Mercedes 190E τα βλέπει όλα «ανάποδα» (+video)

H Μercedes 190E έμεινε στην Ιστορία για δυο λόγους: ο πρώτος είναι το γεγονός πως αποτελεί ένα από τα πιο ποιοτικά, γεροδεμένα, αξιόπιστα και καλοκατασκευασμένα αυτοκίνητα που έχουν βγει όχι μόνο από το εργοστάσιο της Στουτγκάρδης, αλλά και γενικότερα την τελευταία 30ετια. Ο άλλος είναι η 2.3 Cosworth, ή αλλιώς το αυτοκίνητο που μας χάρισε επικές μάχες με την BMW M3 E30 σε δρόμους και πίστες των τελών της δεκαετίας του 80, ή αλλιώς το αυτοκίνητο που αποτέλεσε το «διαβατήριο» του Ayrton Senna στον κόσμο της Formula 1.

Δείτε ακόμα: Από την πρώτη στην τελευταία Mercedes C-Class εν κινήσει (+video)

Η 190Ε W201 διέθετε μια επαναστατική για την εποχή πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (ενδεικτικά η 3αρα είχε ημιυστερούντες βραχίονες) και αντιστρεπτικές ράβδους εμπρός-πίσω. Μπορεί να φαντάζουν αυτονόητα τώρα, αλλά το 1982 ήταν άπιαστο όνειρο για τα περισσότερα αυτοκίνητα -συμπεριλαμβανομένων αρκετών supercars. Δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά τα μέρη έχουν απομείνει στην συγκεκριμένη 190αρα (λογικά κανένα), όμως μας αρκεί που την βλέπουμε «τέρμα γυρισμένη». Για να το πετύχει αυτό είναι ορατοί οι αποστάτες τροχών που έχουν «ξεχειλώσει» τα μετατρόχια, ενώ δεν απουσιάζουν και οι νέες γωνίες σύγκλισης και κάστερ προκειμένου να μπορεί να στρίψει σε μεγαλύτερες γωνίες το σύστημα διεύθυνσης.

Διαβάστε επίσης: Ντεμπούτο για την βασική Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως η χρήση όλων αυτών μεγιστοποιείται από τον 5.5αρη V8 της Ε55 ΑΜG (της πρώτης στρογγυλοφάναρης). Φυσικά ένα αγωνιστικό drift car δεν θα μπορούσε να διατηρήσει το μοτέρ του σε εργοστασιακή μορφή, που σημαίνει ότι τα 360 άλογα έχουν γίνει αισίως 550, με την ροπή να φτάνει τα 730 Nm από 530. Eπιδόσεις και λοιπά χαρακτηριστικά παραμένουν εξίσου άγνωστα, όμως η μάχη της 190Ε με την διάδοχο της Ε30 -την Ε36- φτάνει και περισσεύει για να καλύψει την περιέργειά μας.

Get it on Google Play Download on the App Store