Έτσι δουλεύει το Launch Control στο νέο Ford Fiesta ST (+video)

Η Ford έχει μία μακρόχρονη παράδοση στο να εξελίσσει και μικρά σπορ αυτοκίνητα. Το νέο Fiesta ST δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα καθώς θεωρείται άξιος αντικαταστάτης της προηγούμενης γενιάς και απόλυτα ανταγωνιστικό απέναντι στα Volkswagen Polo GTI, Renault Clio RS και Peugeot 208 GTi.

Διαβάστε επίσης: Έτσι φτιάχνονται καθημερινά 1.400 Ford Focus (+videos)

Το νέο Ford Fiesta ST εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λτ. απόδοσης 200 ίππων και 290 Nm ροπής, ο οποίος διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου για βελτίωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός χειροκίνητου εξατάχυτου κιβωτίου στους εμπρός τροχούς κάνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δλ., ενώ η τελική του φτάνει τα 232 χλμ./ώρα.

Για να καταφέρει να έχει τόσο καλές επιδόσεις αλλά και να είναι απολαυστικότερο στην οδήγηση, η Ford το έχει εξοπλίσει προαιρετικά με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Quaife καθώς και με ένα μπουτόν το οποίο περιλαμβάνει Drive Modes όπως τα Normal, Sport και Track και μπορείς να ρυθμίσεις τον κινητήρα, το τιμόνι και τα συστήματα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς σύμφωνα με το πως επιθυμείς να οδηγήσεις.

Όμως αυτό που το διαφοροποιεί έναντι του ανταγωνισμού είναι το σύστημα Launch Control, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω ενός ειδικού μενού που εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων. Το Launch Control βοηθά τον οδηγό που θέλει να πετύχει την καλύτερη δυνατή επιτάχυνση κατά την εκκίνηση.

Δείτε ακόμα: H σκληροπυρηνική BMW M3 CS ξανασυστήνεται

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί και πόσο καλό είναι σε σύγκριση με τον κλασικό συνδυασμό συμπλέκτη/γκαζιού.

Get it on Google Play Download on the App Store