Opel Astra OPC «πυροβολεί» αδιακρίτως (+video)

Το Opel Astra OPC 2ης γενιάς υπήρξε ένας από τους λαϊκούς ήρωες της προηγούμενης δεκαετίας, προσφέροντας αγνό, ανελέητο και πάμπλουτο γκάζι στις μάζες. Με τιμή γύρω στις 30.000 ευρώ, αγόραζες 240 άλογα και 320 Nm ροπής σε ένα πακέτο – «βόμβα». Το OPC θεωρείται ένα από τα τελευταία παραδοσιακά «βρωμόγκαζα», ήθελε τρόπο για να το πας ακόμα και στην ευθεία (τότε δεν ήταν διαδεδομένα τα launch control), όμως όταν έβρισκες τα κουμπιά του, ο 2λιτρος τούρμπο Ecotec μπορούσε να επιταχύνει το τουμπανιασμένο αμάξωμα στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,3 δλ. και να ξεπεράσει τα 240 χλμ./ώρα τελικής.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Corsa GSi

Σήμερα μπορεί τα 240 να θεωρούνται μέχρι και λίγα για τα hot hatches, όμως βάσει χαρακτήρα και αριθμών το OPC στέκεται ακόμα άνετα δίπλα στα σύγχρονα μοντέλα. Ειδικά όταν μιλάμε για βελτιωμένες προτάσεις, που ξεπερνούν τα 250 άλογα και είναι εστιασμένες σε χρήση για πίστα. Το λευκό που θα παρακολουθήσουμε στο video είναι το Nurburgring Edition, μια έκδοση με αμορτισέρ της Bilstein και λοιπές βελτιώσεις σε ανάρτηση και πλαίσιο ώστε να κοντρολάρει πιο αποτελεσματικά την καταιγίδα δύναμης που ξέσπασε σε κάθε βαθύ πάτημα του δεξιού πεντάλ.

Διαβάστε επίσης: Τερατώδες Fiat Punto GT «εκτελεί» εντός πίστας (+video)

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου, βέβαια, του έδωσε και κατάλαβε, καθώς έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα και τις περισσότερες των επενδύσεων από την καμπίνα των επιβατών, προκειμένου να ρίξει το βάρος.

Get it on Google Play Download on the App Store