Παράνοια! Όλο το Nurburgring με το πλάϊ! (+video)

Πίσω στο 1989, ο επίσημος δοκιμαστής της RUF πήρε μια CTR και επισκέφθηκε την πίστα του Nurburgring. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα, ίσως είναι γιατί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έμεινε στην Ιστορία ως «Yellowbird». Και αποτελεί ένα από τα πιο δυσκολοδήγητα, δύστροπα και επικίνδυνα τετράτροχα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Απολύτως λογικό, καθώς η βάση του είναι η διαβόητη «σκοτώστρα» Porsche 930-η πρώτη 911 Turbo. Για την RUF τα 330 άλογα της Turbo δεν ήταν αρκετά, οπότε έστειλε το Yellowbird στα 467! Και αυτό τον «Χάρο», ο δοκιμαστής της RUF τον είχε «γυρισμένο» σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια των 21 χιλιομέτρων του Nordschleiffe. Το όνομά του: Stefan Roser.

Δείτε ακόμα: Το Nürburgring δεν είναι για χειρόφρενα (+video)

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 30 χρόνια για να βρεθεί κάποιος αρκετά «παράφρονας», ώστε να μιμηθεί το ανδραγάθημα του Γερμανού. Αυτός τελικά έμελλε να είναι ο Vaughn Gittin Jr, πρωταθλητής αγώνων drift στις Η.Π.Α. και ένα από τα καλύτερα «ανάποδα τιμόνια» στον πλανήτη. Το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι διαφορετικό από τον αγωνιστικό του «σύντροφο», την Ford Mustang RTR. Πέρα από την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και το «γυμνό» εσωτερικό, το συγκεκριμένο pony car ξεχωρίζει χάρις στον διπλασιασμό της ιπποδύναμης, η οποία ξεπερνάει τα 900 άλογα (912 για την ακρίβεια) από 460 του εργοστασιακού μοντέλου. Υπεύθυνος για αυτό είναι ένας τεράστιος κομπρέσορας, που μετατρέπει σε εργοστάσιο ισχύος τον 5λιτρο V8.

Διαβάστε επίσης: Μία «ιπτάμενη» Ford Mustang 710 ίππων (+video)

Οι ταχύτητες που ανέπτυξε ο Gittin Jr έφτασαν τα 250 χλμ./ώρα με «σπασμένη» 6η, κάτι για το οποίο δεν ήταν έτοιμος ούτε ο ίδιος, όπως δήλωσε: «νόμιζα ότι ήξερα το Nurburgring, μέχρι που πήρα την πρώτη στροφή γυρισμένος. Δεν έχει καμία σχέση η διαδρομή όταν την ξέρεις κανονικά, με όταν θέλεις να τη βγάλεις με ανάποδο. Δεν ήξερα καν αν θα βγούμε αλώβητοι, τόσο το αυτοκίνητο όσο κι εγώ ο ίδιος. Τελικά κάτι με ώθησε να το ανακαλύψω».

Get it on Google Play Download on the App Store