Πήγε να αποφύγει σύγκρουση και προκάλεσε καραμπόλα (+video)

Πολλές φορές το καρέ πριν την καταστροφή είναι πιο επιβλητικό και από την ίδια την σκηνή της καταστροφής. Καλή ώρα εδώ, όπου βλέπουμε το πίσω μέρος ενός λευκού MINI Countryman που πρόκειται να γίνει συσσωμάτωμα με το εμπρός ενός επερχόμενου αυτοκινήτου και άλλα δυο αυτοκίνητα αριστερά. Όλα απόρροια μη τήρησης των σωστών αποστάσεων από τον προπορευόμενο.

Δείτε ακόμα: Να τι παθαίνεις όταν μακιγιάρεσαι στο αυτοκίνητο (+video)

Η ζωή σε έναν αυτοκινητόδρομο των Η.Π.Α. κυλούσε ομαλά. Μέχρι που κάτι προκάλεσε την ακινητοποίηση των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα. Όχι όλων, όμως, καθώς το επίμαχο MINI δεν πρόλαβε να φρενάρει και βγήκε δεξιά, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση με το αυτοκίνητο εμπρός. Φυσικά αν κρατούσε την ενδεδειγμένη απόσταση δεν θα είχε χρειαστεί να καταφύγει σε αυτή την μανούβρα. Ένα λάθος του οδηγού. Το δεύτερο ήταν ότι όχι μόνο βρέθηκε καταμεσής της διπλανής λωρίδας, αλλά σταμάτησε κιόλας. Καθρέπτες λογικά δεν πρόλαβε να κοιτάξει, ενώ και η ακινητοποίηση στην «ξένη» λωρίδα επιδείνωσε την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: H νέα Toyota Supra έγινε «φυτίλια» στο Ring

Ο οδηγός ενός crossover ή SUV, κρίνοντας από το ύψος που βρίσκεται η dashcam, δεν πρόλαβε να κάνει το παραμικρό. «Έσκασε» σχεδόν αφρενάριστος πάνω στον «εισβολέα», στέλνοντας αμφότερα τα αυτοκίνητα στο τσιμεντένιο τοιχίο, με το Countryman να προσκρούσει σε δυο ακόμα οχήματα πριν. Δεν θα ήταν καλύτερα να κρατούσε τις αποστάσεις από τον μπροστινό και το όλο συμβάν να είχε περιοριστεί σε κόρνες και «γαλλικά»; Οπότε αφήνουμε πάντα σεβαστό κενό, ώστε να δίνουμε σε εαυτό και οχήματα δυνατότητα αντίδρασης ανά πάσα στιγμή.

Get it on Google Play Download on the App Store