Πώς τα πήγε με τον «τάρανδο» το Toyota Yaris GR Sport; (+video)

Παρότι βρίσκεται στην αγορά εδώ και 8 χρόνια, με ένα ενδιάμεσο facelift το 2013, το Toyota Yaris παραμένει επίκαιρο και εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας supermini. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι σπορ εκδόσεις, όπως το GRMN. Επειδή όμως μιλάμε για έκδοση περιορισμένης παραγωγής, το σπορ «κουπί» τραβάει το GR Sport.

Δείτε ακόμα: Toyota Yaris 1.5 λτ. 111 HP από 12.660 ευρώ

To οποίο GR Sport μπορεί να βασίζεται στο υβριδικό Yaris, όμως δεν παύει να διαθέτει ανάρτηση με αμορτισέρ της Sachs και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος κατά 11 χλστ., παχύτερες αντιστρεπτικές, ενώ δεν λείπουν οι ζάντες 17 ιντσών με ελαστικά Bridgestone Potenza RE50s. Όλα τα ανωτέρω τέθηκαν στην δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας, με το ενθουσιώδες ιαπωνικό supermini να τα καταφέρνει περίφημα.

Διαβάστε επίσης: Toyota Yaris GRMN ρίχνει καρότσες σε Renault Clio R.S. (+video)

Τα 77 χλμ./ώρα του km77.com δεν επιτεύχθηκαν για ένα «τσακ», καθώς η ελαφριά περιστροφή της ουράς -που στην γρήγορη οδήγηση βοηθάει στην ευελιξία μεταξύ των στροφών- εδώ στοίχισε την επαφή με έναν κώνο, ενώ και ο εμπρός δεξιά τροχός ακούμπησε. Με 1 χλμ./ώρα λιγότερο το δεύτερο τη τάξει Yaris δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, ολοκληρώνοντας την μετάβαση από τον πρώτο στον δεύτερο και από εκεί στην επαναφορά στον τρίτο διάδρομο, δίχως περιττά δράματα (σαν αυτά που είχαμε στο τεστ αποφυγής ταράνδου του νέου Toyota RAV4).

Get it on Google Play Download on the App Store