Toyota Yaris GRMN ρίχνει καρότσες σε Renault Clio R.S. (+video)

Δύο μικρά σπορ αυτοκίνητα με παραπλήσια ισχύ αλλά πολλές επιμέρους διαφορές μεταξύ τους στήνονται στην ευθεία και τα δίνουν όλα από την εκκίνηση μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Στη δεξιά πλευρά του δρόμου βρίσκεται το Toyota Yaris GRMN και στην αριστερή το Renault Clio R.S. 18.

Δείτε και αυτό: Τα μικρά GTI στην απόλυτη κόντρα (+video)

Την κίνηση του ιαπωνικού μοντέλου αναλαμβάνει ο 1.8 λτ. κινητήρας με Dual VVT-i και μηχανικό υπερσυμπιεστή, απόδοσης 212 ίππων και 250 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το εν λόγω μοτέρ επιταχύνει το βάρους 1.135 κιλών αμάξωμα από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα. Το γαλλικό σπορ μοντέλο των 1.204 κιλών διαθέτει 1.6 λτ. turbo κινητήρα απόδοσης 220 ίππων και 260 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο EDC 6 ταχυτήτων, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα.

Δείτε και αυτό: Τελικές με Toyota Yaris GRMN (+video)

Ο απόλυτος νικητής στην κόντρα λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση κιόλας είναι το Yaris GRMN, το οποίο αφήνει αρκετά πίσω το Clio R.S., όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store