Πώς τα πήγε το νέο Toyota Corolla Touring Sports στον «τάρανδο»; (+video)

To ολοκαίνουργιο Toyota Corolla υπεβλήθη στην δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ικανοποιητικά.

Δείτε ακόμα: Πόσο γρήγορο είναι στο 0-100 το νέο Toyota Corolla; (+video)

Οι συνάδελφοι του km77.com χρησιμοποίησαν την station wagon εκδοχή του ιαπωνικού μικρομεσαίου, στην κορυφαία έκδοση με το 2λιτρο υβριδικό σύνολο των 180 ίππων (στην χώρα μας κοστίζει 31.000 ευρώ, εδώ όλες οι τιμές και εκδόσεις του νέου Corolla). Το Touring Sports Hybrid 180 εξοπλίζεται με ελαστικά 225/40 και 18αρες ζάντες, συνδυασμός που βοηθά τα μέγιστα στην εξασφάλιση πρόσφυσης. Κάτι που πιστοποιείται κι από τα αποτελέσματα του «ταράνδου», κόντρα στον οποίο το estate Corolla (και σε αντίθεση με το RAV4) δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Πώς τα καταφέρνει το νέο Toyota Corolla 1.2 Turbo στην πίστα; (+video)

Τα 76 χλμ./ώρα αποδείχθηκαν χαμηλό «ταβάνι» για το Touring Sports, ενώ και τα 78 θα μπορούσαν να είναι τυπική διαδικασία, αν μια ελεγχόμενη τάση υποστροφής δεν έστελνε το εμπρός μέρος στον πρώτο κώνο του τρίτου διαδρόμου. Στα 79 χλμ./ώρα ένα γλίστρημα στην πρώτη τιμονιά «στράβωσε» την υπόθεση με το «καλημέρα», προκαλώντας ντόμινο υποστροφής που έκανε το Corolla να χάσει τελείως τον τρίτο διάδρομο. Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο δεν απασχόλησε τον οδηγό με τάσεις αυτονόμησης της ουράς, ενώ και η εμφάνιση της υποστροφής γίνεται προοδευτικά.

Get it on Google Play Download on the App Store