Πόσο γρήγορο είναι στο 0-100 το νέο Toyota Corolla; (+video)

To «ρεύμα» που έχει δημιουργήσει η επιστροφή του ονόματος Corolla, είναι ένα από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών στην αυτοκίνηση. Ήδη έχουν παρουσιαστεί βελτιωτικές προτάσεις, το αγωνιστικό παράγωγο ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο BTCC, οι δοκιμές πρόσκρουσης το έχουν αναγάγει σε ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κατηγορίας και η εμφάνιση εντυπωσιάζει με τις δυναμικές γραμμές της. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν είχαμε δει κατά πόσο ανταποκρίνονται οι επιδόσεις σε αυτή.

Διαβάστε ακόμη: «Στενάζει» η νέα Toyota Supra στα χέρια του Fernando Alonso (+video)

Το αυστριακό Performance Drive αποφάσισε να λύσει την παραπάνω απορία, παίρνοντας την υβριδική έκδοση του νέου Corolla και πατώντας τέρμα το γκάζι. Το Corolla Hybrid υιοθετεί το κινητήριο σύνολο του αντίστοιχου C-HR, που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.8 λίτρων (σε κύκλο Attkinson) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 122 ίππων. Προτεραιότητα αποτελούν η χαμηλή κατανάλωση (στα 3,4 λίτρα/100 χλμ. το εργοστασιακό νούμερο της μέσης τιμής) και οι εκπομπές ρύπων (76 γρ./χλμ CO2), ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε το πόσο γρήγορα μπορεί να επιταχύνει ένα μοντέλο προσανατολισμένο στην οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Νέο Toyota Corolla: Τιμές και εκδόσεις

Όπως θα παρακολουθήσουμε η λειτουργία του κιβωτίου μεταβαλλόμενης σχέσης CVT είναι ομαλότατη, κάτι που ωφελεί τόσο τον περιορισμό των απαιτήσεων σε καύσιμο όσο και την άνεση. Οι επιδόσεις, από την άλλη, είναι αυτές που θα περίμενε κάποιος από ένα αυτοκίνητο 1.375 κιλών και 122 ίππων με μετάδοση CVT. Tα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 12,9 δλ., η ενδιάμεση επιτάχυνση από τα 60 στα 110 χλμ./ώρα απαιτεί 10,3 δλ. και το 400αρι καλύπτεται σε 18,9 δλ. με ταχύτητα εξόδου στα 118,8 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store