Πόσο «Zoom-Zoom» είναι το Mazda CX-30 στον «τάρανδο»; (+video)

Μπορεί εδώ και χρόνια το σλόγκαν «Zoom-Zoom» να μη χρησιμοποιείται από τη Mazda, όμως παραμένει συνυφασμένο με τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής εταιρίας από την παρουσίαση του πρώτου 6, το οποίο σηματοδότησε και την αλλαγή φιλοσοφίας στο πιο ενθουσιώδες και οδηγοκεντρικότερον.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του Mazda CX-30 στην Ελλάδα

Το CX-30 είναι το νεότερο μέλος της γκάμας, μαζί με το 3, και θέλει να αποτελέσει το best seller της Mazda στην κατηγορία των crossover. Από ένα γνήσιο τέκνο του εργοστασίου της Χιροσίμα, περιμένεις ακρίβεια στην εκτέλεση των εντολών, προθυμία και ζωηρά οδικά χαρακτηριστικά. Πώς μεταφράζονται οι προσδοκίες στο τεστ αποφυγής ταράνδου;

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμο στην Ελλάδα το 1.500άρι Mazda3 (+τιμές)

Σύμφωνα με τους δοκιμαστές του km77.com, το CX-30 είναι άμεσο και καθόλα ασφαλές στην διαδικασία απότομης αλλαγής λωρίδας. Όμως την Φυσική δυσκολεύεται να την κερδίσει και παρουσιάζει υποστροφή στα 77 χλμ./ώρα, παίρνοντας μαζί του αρκετούς κώνους στην είσοδο για τον δεύτερο διάδρομο. Στα 74 χλμ./ώρα τα «μούτρα» είναι σαφώς λιγότερα και δεν επηρεάζουν την πορεία του ιαπωνικού crossover, χαρίζοντάς του μια πολύ καλή επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store