«Τελικές» με το νέο Skoda Scala 1.5 TSI (+video)

Το νέο Skoda Scala έχει αποσπάσει τις καλύτερες των κριτικών, καθώς ακόμα και το 1.000άρη με τον τρικύλινδρο TSI των 116 ίππων αποδεικνύεται εξαιρετικός σύντροφος, όπως διαπιστώσαμε κατά την διάρκεια του οδοιπορικού μας στην Άνδρο, αλλά και της αναλυτικής δοκιμής του. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι το «μεγάλο» 1.5 TSI των 150 ίππων, «πετάει».

Δείτε ακόμα: Αύξηση ισχύος για όλα τα μοτέρ του Skoda Scala

Ένα τέτοιο μοντέλο εξαπολύθηκε στην autobahn, μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων του κινητήρα. Ο οποίος αποδίδει 150 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 1.500 σ.α.λ., με την ισχύ να φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Φυσικά υπάρχει η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,5 δλ. (8,2 για το DSG) και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 219 χλμ./ώρα. Πάντα σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Skoda Octavia RS ήταν (και είναι) το φθηνότερο οικογενειακό «γκάζι»

Στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο, το τσεχικό χάτσμπακ «έσπασε» το κοντέρ φτάνοντας μέχρι τα 246 χλμ./ώρα! Στο video παρακολουθούμε το Scala να επιταχύνει στα πρώτα 160 χλμ./ώρα σε 20 δλ., στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 35 δλ., ενώ η -κοντερίσια- τελική των 246 χλμ./ώρα έρχεται άλλο ένα λεπτό αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store