Tesla Model 3 ρίχνει «καρότσες» σε Audi RS4 και BMW M3 (+video)

Μέχρι πρότινος είχαμε το Model S να τρομοκρατεί πάσης φύσεως sportscars και supercars. Τώρα η Tesla προμοτάρει το μικρότερο μοντέλο της, με την ίδια επιτυχία. Θύματά του; Δύο εκ των ταχύτερων γερμανικών αυτοκινήτων που πωλούνται σήμερα.

Audi RS4 και BMW M3 δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αμφότερα στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων τους, αρκετά πάνω από 400 άλογα, εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής συμπεριφοράς και εξελιγμένα με γνώμονα την προσφορά οδηγικής απόλαυσης και κορυφαίων επιδόσεων. Twinturbo και τα δυο, 2.9 V6 450 ίππων και 600 Nm το Audi, 3λιτρος straight six 431 ίππων και 550 Nm για την BMW. Το Tesla απαντά με 0 κυλίνδρους και κυβικά, αλλά 2 ηλεκτροκινητήρες 450 ίππων και 640 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό μοντέλο, ως είθισται, είναι το βαρύτερο, ενώ η μικρότερη M3 είναι η ελαφρύτερη όλων. Σιγά σιγά σκιαγραφείται η έκβαση της κόντρας.

Δείτε ακόμα: BMW M2 κυνηγάει Tesla Model 3 στο Nurburgring (+video)

Το Model 3 απολαμβάνει του προνομίου της ακαριαίας και αδιάκοπης παροχής ισχύος. Το RS4 έχει το σύστημα τετρακίνησης quattro για την εκκίνηση, ενώ η M3 βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση: μπορεί να έχει το μικρότερο βάρος, αλλά επίσης είναι η πιο αδύναμη και -κυρίως- κατεβάζει την ισχύ στον δρόμο μέσω δυο τροχών. Κάτι που αποδεικνύεται κομβικής σημασίας στο 400αρι.

Το super estate από το Ίνγκολσταντ μένει κοντά στο αμερικανικό σεντάν στην εκκίνηση, όμως οι αλλαγές σχέσεων στην συνέχεια (ακόμα και αυτό το πολύ μικρό διάστημα που απαιτείται) το αφήνουν πίσω από το Model 3. Η BMW μένει πίσω εξαρχής και δεν καταφέρνει να καλύψει το κενό μέχρι τέλους, ούτε από το RS4.

Διαβάστε επίσης: Tesla τινάχτηκε στον αέρα στην Κίνα! (+video)

Σαφώς καλύτερα τα καταφέρνει στην επιτάχυνση εν κινήσει, στην οποία το μικρότερο βάρος και το άμεσο kickdown του 7τάχυτου DCT ανεβάζουν το βαυαρικό super sedan στην κορυφή. Στην αντίπερα όχθη το RS4 πέφτει στην τελευταία θέση, με το Model 3 να εκθρονίζεται στην δεύτερη.

Get it on Google Play Download on the App Store