Τετραρότορο RX-7 1.000hp σκορπάει ρίγη (+video)

O περιστροφικός κινητήρας, από φιλοσοφίας κατασκευής, έχει περιορισμούς στο εύρος των βελτιώσεων που μπορεί να δεχθεί. Ο 13B που συναντάμε στις πρώτες 2 γενιές του Mazda RX-7 έχει αποδώσει πολύ μεγάλα νούμερα σε δυναμόμετρα, τα οποία ωστόσο σπάνια ξεπερνούν τα 600 άλογα – πάντα στην κανονική του διάταξη, με τους 2 ρότορες. Τι γίνεται όταν αυτοί διπλασιαστούν;

Δείτε ακόμα: Γιατί ο κινητήρας του Mazda RX-7 είναι καλύτερος από του RX-8; (+video)

Συμβαίνει το αντίστοιχο στην ιπποδύναμη, πάντα με τις ανάλογες βελτιώσεις. Το RX-7 που θα ακούσουμε να λυσσομανάει, θυμίζοντας τις πιο ένδοξες εποχές της Formula 1, είναι ένα από τα πολύ λίγα τετραρότορα που κυκλοφορούν. Οι νέες τουρμπίνες της Garrett και ο άγραφος εγκέφαλος φροντίζουν για την αγαστή παροχή ισχύος από τον Wankel κινητήρα, η οποία φτάνει μέχρι τους 1.000 ίππους! Τη μεταφορά της στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο, με ενισχυμένα γρανάζια, καθότι παλαιότερα δεν άντεχε και είχε αντικατασταθεί για μεγάλο διάστημα από ένα 5άρι χειροκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Το Mazda RX-7 έμαθε τον Wankel στον κόσμο

Το εσωτερικό εννοείται ότι έχει απαλλαχτεί από κάθε τι περιττό, με τα δυο μπάκετ της Bride, το roll cage και τα όργανα για την εποπτεία του κτηνώδους μοτέρ, να βρίσκονται σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Απολαύστε εικόνα και κυρίως ήχο, από έναν θρύλο της αυτοκίνησης. Η μελωδία του, δε, ταυτόσημη με αυτή του αξέχαστου 787B που είναι και ο μοναδικός νικητής του Le Mans με κινητήρα Wankel.

Δείτε ακόμα: Ο επικός ήχος ενός 3ρότορου Mazda RX-8 (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store