Το ελληνικό Audi S3 που τρελαίνει τον πλανήτη! (+video)

Οι Έλληνες φουσκώνουμε από υπερηφάνεια όταν η συζήτηση έρχεται στο αυτοκίνητο και τους αγώνες dragster. Κι αυτό διότι παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει η παραμικρή δραστηριοποίηση κατασκευής αυτοκινήτου στη χώρα μας, από εποχής Nissan Sunny, κατέχουμε περίοπτη θέση στο παγκόσμιο στερέωμα.

Δείτε ακόμα: Ελληνική πατέντα για ανθρακονημάτινες μπιέλες!

Αυτοκίνητα όπως το Mitsubishi Lancer Evo IX της Extreme Tuners και το Audi S3 της 0-400 Tune 2 Race, που θα δούμε σήμερα, «αρρωσταίνουν» την υφήλιο με τα κατορθώματά τους. Το μπλε «όπλο» του Τάκη Παρασκευόπουλου είναι πασίγνωστο στις τάξεις των petrolheads. Ξεκίνησε ως street legal 800 ίππων και χρόνους στην περιοχή των 9 δλ. για το 400άρι, για να εξελιχθεί στο ταχύτερο S3 του πλανήτη! Πλέον κοιτάει τον κόσμο της κόντρας από «υψόμετρο» 1.400 ίππων, πετυχαίνοντας χρόνο 7,544 δλ. για την κάλυψη των πρώτων 400 μέτρων και με ταχύτητα εξόδου σχεδόν στα 290 χλμ./ώρα!

Διαβάστε επίσης: Ελληνική McLaren 650S 1.400 ίππων! (+video)

Κάτω από το καπό δεν βρίσκεται ο 1.8 20VT, αλλά ένας 3.2 V6 υποκυβισμένος στα 3 λίτρα και πίεση υπερπλήρωσης στα 3,6 bar (αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου όταν έθεσε τον παγκόσμιο πήχη για τα S3, οπότε αν έχει αλλάξει κάτι ας μας συγχωρέσει ο δημιουργός του). Το κιβώτιο είναι 6άρι σειριακό και η μετάδοση διαθέτει στοιχεία από Nissan Skyline, επιταχύνοντας στα πρώτα 18 μέτρα σε 1,1 δλ. (ενδεικτικό της δυνατότητας ακαριαίας εκκίνησης) και στα πρώτα 200 εντός 4,8 δλ., στο δρόμο για το παγκόσμιο ρεκόρ των 7,5 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store