Το νέο Genesis G70 περνάει κάτω από φορτηγά! (+video)

Οι Κορεάτες έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο προόδου, ώστε παράγουν πισωκίνητες μπερλίνες που στοχεύουν απευθείας στην BMW Σειρά 3. Όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιούν αναπαραστάσεις από σκηνές του «The Fast and the Furious» για να τις προωθήσουν. Καλή ώρα το Genesis G70!

Η εξόχως δυναμική εμφάνιση του κορεατικού premium σεντάν συνοδεύεται από την αντίστοιχη «ψυχή», με την βασική έκδοση να διαθέτει 2λιτρο τούρμπο κινητήρα 255 ίππων και 352 Nm ροπής, και την κορυφαία twinturbo V6 3.3 λίτρων να αποδίδει 370 ίππους μαζί με 509 Nm. Ουσιαστικά πρόκειται για το πολυτελέστερο «αδερφάκι» του Kia Stinger, με την Hyundai (και τις πρώτες δοκιμές που έρχονται από Αμερική) να αναφέρει πως από πλευράς δυναμικών χαρακτηριστικών, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον «πατριάρχη» της κατηγορίας.

Δείτε ακόμα: Το απόλυτα χλιδάτο Genesis G90 L της Hyundai

Προκειμένου να το αποδείξει, επιστράτευσε έναν πολυπρωταθλητή των αγώνων drift -τον Tanner Foust-, ένα φορτηγό, ένα κινηματογραφικό συνεργείο και πολύ θάρρος από πλευράς οδηγού. Το σκεπτικό ήταν να περάσει το G70 κάτω από το τρέιλερ φορτηγού και ανάμεσα από τις ρόδες, οι οποίες έχουν απόσταση 6,7 μέτρων μεταξύ τους. Το ύψος είναι στο 1.50, με το αμάξωμα του μικρότερου Genesis να φτάνει τα 1.400 χλστ. Στην ταινία τα Honda Civic Coupe και η Toyota Supra περνάνε κάτω από το φορτηγό εν κινήσει και σε παράλληλη κίνηση. Εδώ το τριαξονικό είναι σταματημένο, όμως ο Foust εκτελεί το πέρασμα με την όπισθεν και στροφή 180 μοιρών. Το G70 φτάνει τα 60 χλμ./ώρα, με τον Αμερικανό να «κόβει» το τιμόνι δεξιά. Όταν το αυτοκίνητο φτάνει τις 45 μοίρες, πατάει το φρένο και μπλοκάρει τους εμπρός τροχούς, σε μια διαδικασία που θυμίζει ανεστραμμένη «χειροφρενιά».

Διαβάστε επίσης: Hyundai Elantra 5ετίας με 1,6 εκ. χλμ. χωρίς πρόβλημα!

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης

https://www.youtube.com/watch?list=PLhPLTEHxfY0EDq9goLoCgCOahXvh3opj8&time_continue=9&v=C70TlofUwM8

Get it on Google Play Download on the App Store