Toyota-«παλικάρι» δεν κολλάει ούτε σε αμμοθύελλα (+video)

Υπάρχει μια σκηνή στο Mission Impossible: Ghost Protocol όπου ο Ethan Hawke (κατά κόσμον Tom Cruise) κυνηγάει τους κακούς πεζή, έχοντας πίσω του ένα θεόρατο τσουνάμι άμμου να τον καταδιώκει. Φυσικά δεν καταλαβαίνει τίποτα και συνεχίζει την καταδίωξη, οδηγώντας του σκοτωμού μια BMW M3 σε συνθήκες μηδενικής ορατότητας, πυροβολώντας παράλληλα. Δεν υπάρχουν πώς και γιατί. Είναι ο Ethan Hawke. Δεν ξέρουμε αν ο Αυστραλός που θα παρακολουθήσουμε είναι μυστικός πράκτορας, όμως ο τρόπος που κινείται κατά μέτωπο σε ένα «βουνό» άμμου υποδηλώνει αντίστοιχο κουράγιο – τόσο του ιδίου, όσο και του αυτοκινήτου που αναλαμβάνει να περάσει μέσα από την αμμοθύελλα.

Δείτε ακόμα: Αγοράζουμε Toyota γκουγκλάρουμε Mercedes

Τα απίστευτα πλάνα τραβήχτηκαν στην ύπαιθρο της Αυστραλίας, όπου καιρικά φαινόμενα του είδους είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Ο ατρόμητος οδηγός βλέπει την αμμοθύελλα να έρχεται κατά πάνω του, όμως αντί να κάνει μεταβολή ή έστω να σταματήσει και να περιμένει μέχρι να κοπάσει, συνεχίζει απτόητος την πορεία του με σύμμαχο το πιστό του Τoyota. Η περιγραφή δεν αναφέρει ποιο μοντέλο είναι, αλλά βάσει της εικόνας από την καρότσα, τους καθρέπτες και το καπό μάλλον πρόκειται για ένα FJ45 Land Cruiser από την δεκαετία του 70. Το αγέρωχο αγροτικό ορμάει στο πελώριο τείχος της άμμου και συνεχίζει να κινείται, ακόμα κι όταν η ορατότητα γίνεται κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Ο ημίτρελος οδηγός του τελικά αναγκάστηκε να σταματήσει όταν ξέσπασε και βροχή, μετατρέποντας το παρμπρίζ (και το σύνολο του αυτοκινήτου) σε αποθήκη λάσπης.

Διαβάστε επίσης: To απόλυτο Toyota Hilux δεν σταματάει ούτε σε ηφαίστεια

Η λήψη σταματάει λίγο πριν σταματήσει η θύελλα, όμως η περιγραφή αναφέρει πως χρειάστηκε να καθαρίσει μόνο το παρμπρίζ για να συνεχίσει, καθότι το Toyota ήταν σε θέση να ξεκινήσει δίχως κανένα πρόβλημα. Μια αλλαγή στα φίλτρα, λογικά θα την χρειάστηκε πάντως.

Get it on Google Play Download on the App Store