Βελτιωμένο Nissan GT-R «εξαϋλώνει» βελτιωμένη Toyota Supra (+video)

Όταν βλέπει κανείς την λέξη «βελτιωμένο» 2 φορές σε έναν τίτλο, ακόμα και χωρίς να αναφερθούν τα ονόματα των εμπλεκομένων μοντέλων, καταλαβαίνει ότι μιλάμε για 2 από τα «τοτέμ» της tuning κοινότητας.

Το Nissan GT-R αποτελεί αποδεδειγμένα το αγαπημένο παιδί των απανταχού βελτιωτών, με τις αποδόσεις να κυμαίνονται σταθερά πάνω από τα 1.000 άλογα – δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δε, που συναντάμε νούμερα άνω των 2.000 ίππων. Το συγκεκριμένο βρίσκεται κάπου στη μέση, με την ισχύ να ανέρχεται στα 1.400 άλογα. Δίπλα του στήθηκε το έτερο «ιερό τέρας» της βελτίωσης, η Toyota Supra 4ης γενιάς. Όπως και τα Skyline GT-R33/34 που συναγωνιζόταν στα νιάτα της, η Supra MKIV ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα που κατάφεραν να φτάσουν τα 1.000 άλογα, έχοντας κάτω από το καπό της τον θρυλικό 2JZ-GTE. Στην προκειμένη βρίσκεται ένα «τσικ» λιγότερο από τα 1.000, στα 990 άλογα.

Δείτε ακόμα: Honda Civic Type R ταπεινώνει VW Golf R (+video)

Υπό κανονικές συνθήκες (βλέπε εκκίνηση από στάση) είναι βέβαιο ότι η Supra έχει ακριβώς μηδενικές ελπίδες απέναντι στην τετρακίνηση και το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του «Godzilla». Εδώ, πάντως, το άνοιγμα πραγματοποιείται εν κινήσει, προκειμένου να ισοσκελισθούν όσο το δυνατόν οι διαφορές. Και πάλι, όμως, τα 500 επιπλέον άλογα και η τεχνολογική υπεροχή του GT-R, δεν αφήνουν ιδιαίτερα πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Διαβάστε επίσης: Ο «Godzilla» καταβροχθίζει Lamborghini Aventador 1.200+ PS (+video)

Είναι ενδεικτικό πως από ρολάρισμα στα 50 χλμ./ώρα μέχρι το χιλιόμετρο ο «Godzilla» ξεπερνάει τα 330 χλμ./ώρα, τη στιγμή που η Supra αρκείται σε ελάχιστα περισσότερο από 290 χλμ./ώρα. Όταν ο ρομαντισμός γνωρίζει το στυγνό πρόσωπο της τεχνολογίας…


Get it on Google Play Download on the App Store