VW Golf R32 1.000 PS «σβήνει» ισοδύναμη Toyota Supra! (+video)

Όσο κι αν η Toyota επιμένει να παίζει με την αγωνία μας εν όψει της παρουσίασης της νέας Surpa, η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν πρόκειται να μας κάνει να ξεπεράσουμε τον «έρωτα» για το αυτοκίνητο που αντικαθιστά. Η 4η γενιά του ιαπωνικού sportscar είναι αναντίρρητα ένα από τα πιο επιδραστικά και λαοφιλή μοντέλα της αυτοκινητικής Ιστορίας. Κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορα το συγκεκριμένο VW Golf R32.

Δείτε ακόμα: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Όπως είναι γνωστό, η Supra MKIV είναι από τα πιο επιρρεπή αυτοκίνητα στην βελτίωση και με αποδόσεις που άνετα αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 1.000 άλογα. Δεν έχει γίνει θρυλικός ο 3λιτρος twin-turbo εν σειρά 6κύλινδρος 2JZ, εξάλλου. Κάτι που εκ νέου δεν απασχολεί το σημερινό Golf, το οποίο κοιτάζει στα μάτια τον Ιάπωνα από πλευράς απόδοσης. Ο -υπό κανονικές συνθήκες ατμοσφαιρικός- V6 των 3.2 λίτρων και 250 ίππων, έχει φτάσει αισίως (κατόπιν 2 τούρμπο και πληθώρας άλλων βελτιώσεων) τους 980 ίππους! Οι οποίοι μάλιστα, κάπως συνδυάζονται με το 6αρι DSG (κάτι που δυσκολεύτηκε να συμβεί σε ένα Scirocco 750 ίππων). Η ασημί Supra δίπλα του αποδίδει 10 άλογα παραπάνω και είναι εξοπλισμένη με αγωνιστικά ελαστικά dragster. Το Golf από την άλλη δεν το ξεχωρίζεις από το εργοστασιακό.

Διαβάστε επίσης: Γενέθλια 15 χρόνων για το κιβώτιο ταχυτήτων DSG

Σε απόσταση 800 μέτρων και εκκινώντας από ρολαριστές δευτέρες στα 50 χλμ./ώρα, το γερμανικό χάτσμπακ κατάφερε να σημειώσει 316,44 χλμ./ώρα. Η επίδοση της Supra; 295,79 χλμ./ώρα. Μια ήττα που στη συνέχεια «πλήρωσαν» μια Porsche 911 Turbo S και μια Mercedes-AMG E63 S. Δείτε το εξωφρενικό Golf από το 1.38 του video.


Get it on Google Play Download on the App Store