«Ξυράφι» η νέα BMW Σειρά 3 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Είναι πολύ λίγες οι φορές που ένα αυτοκίνητο αποδεικνύεται τόσο καλό στο τεστ αποφυγής ταράνδου, που μπορεί να εκθέσει τον οδηγό του. Η νέα BMW Σειρά 3 αποτελεί μία από αυτές τις εκλεκτές περιπτώσεις.

Δείτε ακόμα: «Τραπέζι» η νέα BMW X5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Η συγκεκριμένη είναι η 320d με το σύστημα τετρακίνησης xDrive και διαχειρίζεται με τέτοια άνεση την απότομη αλλαγή λωρίδας, ώστε φτάνει τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι σε σημείο να της στερεί χιλιόμετρα. Όπως παρατηρούμε, στην πρώτη προσπάθεια και τα τυπικά 77 χλμ./ώρα, ο οδηγός της βαυαρικής μπερλίνας αιφνιδιάζεται από την αμεσότητα του μπροστινού μέρους και αναγκάζεται να ισιώσει εν μέσω αλλαγής διαδρόμου. Ακόμα και με αυτή την διόρθωση, η 3αρα περνάει τους 3 διαδρόμους σαν να μην υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης: Που βγάζουν πιο πολλές βλάβες τα αυτοκίνητα της BMW;

Από εκεί και μέχρι τα 81 χλμ./ώρα, που οριοθέτησαν την κορυφαία επίδοση, η νέα Σειρά 3 οδηγείται στους εσωτερικούς κώνους ελέω βεβιασμένων κινήσεων στο τιμόνι. Η κλίση του αμαξώματος είναι ελάχιστη, υποστροφή και υπερστροφή απουσιάζουν χαρακτηριστικά, με το μόνο στοιχείο που στερεί στην μεσαία BMW μια επίδοση στα 85 χλμ./ώρα να είναι η φοβερή αμεσότητα του μπροστινού. Ή για την ακρίβεια, η δυσκολία προσαρμογής του δοκιμαστή σε αυτή.

Get it on Google Play Download on the App Store