Πρεμιέρα τον Ιανουάριο για την νέα Mercedes CLA

Η 2ης γενιάς Mercedes CLA θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α., τον Ιανουάριο και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show), η οποία είναι αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες και στις νέες ηλεκτρονικές συσκευές.

Παραδόξως, η Mercedes αποφάσισε το ντεμπούτο του νέου μοντέλου να γίνει στην παραπάνω έκθεση στο Las Vegas κι όχι στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit, μιας και αποφάσισε να μην συμμετάσχει αυτή τη χρονιά.

Δείτε ακόμη: Ήρθαν νέες Mercedes A-Class βενζίνης και ντίζελ

Την παρουσίαση της νέας CLA στη CES, ανακοίνωσε ο Γερμανός κατασκευαστής μέσω των κοινωνικών του δικτύων, όπου και ανέβασε μια teaser φωτογραφία, η οποία αποκαλύπτει ένα μικρό μέρος από τη σιλουέτα του αυτοκινήτου. Η νέα Mercedes CLA θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με της A-Class, το MFA2, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα ενσωματώνει το νέο σύστημα infotainment (MBUX), το οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην νέα A-Class.

Διαβάστε ακόμη: H Brabus δυναμώνει και αγριεύει την νέα Mercedes A-Class

Στο νέο μοντέλο βέβαια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το MBUX να ανταποκρίνεται και στις χειρονομίες του οδηγού για μια σειρά λειτουργιών (αυξομείωση της έντασης του ραδιοφώνου, αλλαγή των ραδιοφωνικών σταθμών κ.α.)

Η CES 2019 θα ανοίξει τις πύλες της στις 8 Ιανουαρίου, με τη Mercedes-Benz να αποκαλύπτει το αυτοκίνητο την ίδια ημέρα.

Get it on Google Play Download on the App Store