Μεγάλη αύξηση πωλήσεων το νέο Ford Fiesta

Το νέο Ford Fiesta αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων της Ford. Στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές της Ford, το Fiesta είναι No1 στην κατηγορία του με μερίδιο 9,9% σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 3% το Φεβρουάριο συγκριτικά με πέρσι την αντίστοιχη εποχή. Οι πωλήσεις του Fiesta βοήθησαν την Ford Ευρώπης να κάνει το ισχυρότερο ξεκίνημα  της χρονιάς από το 2008, με συνολικές πωλήσεις 207.300 οχημάτων στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές της τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Ford Fiesta ST 1.5 λτ. EcoBoost 200 PS (+video)

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, το Fiesta διατηρεί την πρώτη θέση, με συνολικές πωλήσεις 5.201 μονάδων, και πωλήσεις λιανικής τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με τον δεύτερο στην κατηγορία του.

Στην Ελλάδα, το δημοφιλές μικρό σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς σημειώνοντάς εντυπωσιακή αύξηση κατά 96,5%, αγγίζοντας τις 446 μονάδες.

«Τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν πως η τεράστια επένδυση για την έρευνα και εξέλιξη του νέου μοντέλου έπιασαν τόπο», τόνισε ο Νίκος Νοταράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς. «Οι πελάτες αναγνωρίζουν στο νέο Fiesta το γνήσιο Ford DNA, δηλαδή τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά και τον premium χαρακτήρα που οδηγούν σε πολλά χαμόγελα κατά την συμβίωση μαζί του. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το νέο Ford Fiesta».

Διαβάστε ακόμη: Ford Fiesta με 2,99% επιτόκιο και 8ετή εγγύηση

«Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του νέου Ford Fiesta οφείλεται τόσο στο πολύ καλό προϊόν, αλλά και στην προσπάθεια που έχουμε καταβάλει ώστε να το προσαρμόσουμε στην Ελληνική αγορά» τόνισε η Πέτρη Λογαρά, operations manager της Ford Motor Ελλάς. «Για το νέο Ford Fiesta εξασφαλίσαμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, το πλαισιώσαμε με χαμηλά χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και με την καλύτερη εγγύηση της αγοράς – οκτώ χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect. Πιστεύουμε πως το συνολικό αυτό πακέτο είναι ακαταμάχητο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πορεία του μοντέλου μέχρι τώρα».

Με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται ολοένα για το νέο Ford Fiesta,  η Ford ξεκινά σύντομα τη διάθεση των νέων εκδόσεων Fiesta Active (τον προσεχή Μάιο) και Fiesta ST (τον Ιούλιο). Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται ακόμη περισσότερο η πλούσια γκάμα του νέου Ford Fiesta που θα απαριθμεί συνολικά 46 διαφορετικές εκδόσεις.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 PS

Get it on Google Play Download on the App Store