Ταξινομήσεις αυτοκινήτων: Θετικό πρόσημο και τον Ιούλιο

Ανακοίνωση σχετικά με τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων για το μήνα Ιούλιο εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.Α.). Σε αυτή και σύμφωνα με την επεξεργασία των πρωτογενών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρεται πως οι ταξινομήσεις στη χώρα μας εξακολουθούν να παρουσιάζουν ανοδική τάση.

Δείτε ακόμη: Πόσα λεφτά κερδίζουν ανά αυτοκίνητο οι εταιρίες;

Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων για το μήνα Ιούλιο υπήρξαν αυξημένες κατά 8,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Όσον αφορά στις ταξινομήσεις από την αρχή του έτους έως και σήμερα (Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018) οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 21,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σε απόλυτα νούμερα, τον Ιούλιο φέτος ταξινομήθηκαν 9.124 αυτοκίνητα ενώ πέρυσι 8.421 αυτοκίνητα. Όσον αφορά στις συνολικές ταξινομήσεις από την αρχή του έτους, αυτές είναι στα 71.436 αυτοκίνητα, τη στιγμή που πέρυσι το νούμερο αυτό ήταν στις 58.777 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Τα best seller του Α΄ εξαμήνου 2018, ανά κατηγορία στην Ευρώπη

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα ο Σ.Ε.Α.Α. μας υπενθυμίζει πως παρά την αύξηση που παρατηρείται στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων, τα νούμερα παραμένουν χαμηλά, σε σύγκριση με την προ κρίσης (200-2009) εποχή και συγκεκριμένα είναι μειωμένα κατά 60,3%.

Get it on Google Play Download on the App Store