Αυτό το BMW i3 κάνει Αθήνα – Ξάνθη με ένα «γέμισμα»

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης και σε λίγα χρόνια θα κατακλύσουν την αγορά, αφού θα υπάρχει διαθέσιμη μια ευρεία γκάμα μοντέλων και αμαξωμάτων από τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, προς το παρόν το βασικότερο πρόβλημα παραμένει η αυτονομία. Τα υπάρχοντα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν στην πλειοψηφία τους αυτονομία που κυμαίνεται γύρω στα 300 χιλιόμετρα τα οποία επαρκούν για τις αστικές καθημερινές μετακινήσεις, όμως είναι λίγα για ένα μακρινό ταξίδι χωρίς στάση για φόρτιση.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή BMW i3 94 Ah

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα θέλει να δώσει η γερμανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Lion Smart, η οποία παρουσίασε την πρωτότυπη μπαταρία ιόντων λιθίου «Light Battery». Πρόκειται για ένα προϊόν υπό ανάπτυξη, που χρησιμοποιεί έναν αρθρωτό σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας έτσι μείωση του κόστους, βελτίωση της ασφάλειας και της ευελιξίας, αφού προσαρμόζεται εύκολα ανάλογα τις ανάγκες του εκάστοτε κατασκευαστή. Κάθε κυψέλη έχει δική της ασφάλεια διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ακεραιότητα της υπόλοιπης μπαταρίας και η επικοινωνία μεταξύ των μπαταριών γίνεται ασύρματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καλώδια.

Η Lion Smart τοποθέτησε μια τέτοια μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh σε ένα BMW i3 και ανακοίνωσε ότι μπορεί να διανύει 700 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση (δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο μέτρησης). Πληροφοριακά το εργοστασιακό i3 έχει θεωρητική αυτονομία μέχρι 300 χλμ., ενώ η πραγματική είναι περίπου στα 200 χλμ.

Διαβάστε ακόμη: Η τιμή της BMW M2 Competition στην Ελλάδα

Δείτε παρακάτω και το βίντεο από τη νέα αυτή μπαταρία:

Get it on Google Play Download on the App Store