Αυτοκίνητο με θερμαινόμενους υαλοκαθαριστήρες!

Ένα από τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί το χειμώνα και ειδικά όσοι βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, είναι το ξεπάγωμα του εμπρός παρμπρίζ. Μια λύση είναι η ξύστρα πάγου και η άλλη είναι το ζέσταμα του παρμπρίζ μέσω του κλιματιστικού για να λιώσει το χιόνι. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία δεν είναι εύκολη και γρήγορη.

Δείτε ακόμη: Πόση διαφορά κάνουν 4 βαθμοί Κελσίου στο φρενάρισμα;

Η πολυτελής αμερικανική μάρκα Lincoln έρχεται να δώσει τη λύσει σε αυτό το πρόβλημα, μέσω του συστήματος πλύσης και καθαρισμού VisionBlade, το οποίο προσφέρεται ως εξτρά στο μεγάλο SUV, το νέο Aviator. Το προηγμένο αυτό σύστημα υαλοκαθαριστήρων και πλύσης του εμπρός παρμπρίζ απομακρύνει αποτελεσματικά και γρήγορα τον πάγο, αλλά και λάσπη και διάφορες βρομιές. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα που ψεκάσουν νερό στο παρμπρίζ μέσω των ακροφυσίων, το VisionBlade διανέμει το υγρό μέσω των μπεκ που βρίσκονται ενσωματωμένα στις λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων.

Παράλληλα, ένα θερμαντικό στοιχείο που είναι ενσωματωμένο στο συγκρότημα διατηρεί ζεστά τα πτερύγια των υαλοκαθαριστήρων (σε θερμοκρασία έως 30 βαθμών Κελσίου) και αποτρέπει την συσσώρευση πάγου, τόσο στις λεπίδες όσο και στο παρμπρίζ. Σύμφωνα με την Lincoln, το VisionBlade μπορεί να ξεπαγώσει ένα παρμπρίζ σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά, όταν ένα παραδοσιακό σύστημα χρειάζεται γύρω στα 15 λεπτά. Ταυτόχρονα το σύστημα χρησιμοποιεί 50% λιγότερο υγρό για τον καθαρισμό του παρμπρίζ συγκριτικά με ένα παραδοσιακό σύστημα, το οποίο αν δεν είναι καλά ρυθμισμένο πετάει το νερό στο… πίσω αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Γιατί πρέπει να λειτουργεί το air condition και το χειμώνα;

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με το  VisionBlade:

Get it on Google Play Download on the App Store