Γιατί πρέπει να λειτουργεί το air condition και το χειμώνα;

Πολλοί συνδέουν τη χρήση του κλιματισμού με το καλοκαίρι και τη ζέστη και όχι άδικα, καθώς στη χώρα μας αυτή είναι και η κύρια χρήση του. Να ψύχει τον επιθυμητό χώρο.

Δείτε ακόμη: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει την δύναμή του

Παρόλα αυτά, στο αυτοκίνητο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Και αυτό γιατί ο κλιματισμός της καμπίνας αυτοκινήτου έχει περισσότερα οφέλη από ότι απλώς να κατεβάσει την θερμοκρασία, τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Και αυτό γιατί, όταν έρθουν οι κρύες μέρες και οι βροχές, τότε η υγρασία κάνει έντονα την εμφάνισή της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τζάμια να θολώνουν και να περιορίζεται σημαντικά η περιμετρική ορατότητά μας. Με τη χρήση κλιματισμού όμως, ο αέρας γίνεται πιο ξηρός (δείτε εδώ πως γίνεται σωστή χρήση του κλιματισμού) και έτσι μπορούμε να καταπολεμήσουμε και το θάμπωμα των γυάλινων επιφανειών (διαβάστε εδώ τι μπορούμε να κάνουμε για να μην θαμπώνουν τα τζάμια).

Αυτός δεν είναι όμως ο μόνος λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου και το χειμώνα. Και αυτό γιατί χρησιμοποιώντας τον, το αέριο κυκλοφορεί στο κύκλωμα και ο συμπιεστής λειτουργεί, βοηθώντας τη μακροζωία του συστήματος και τη λίπανση των σωλήνων και τσιμουχών. Καλό είναι έστω για 10 λεπτά μια φορά την εβδομάδα να λειτουργεί το air condition.

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να ξεκουράζεις το πόδι σου στον συμπλέκτη (+video)

Φυσικά, η χρήση του κλιματισμού δεν επηρεάζει τη θερμοκρασία της καμπίνας, αρκεί να την έχετε ρυθμίσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Get it on Google Play Download on the App Store