Νέα μπαταρία για υβριδικά σύνολα από τους Γερμανούς

Η Mahle Powertrain παρουσίασε ένα νέο τύπο μπαταρίας για ήπια υβριδικά συστήματα 48 Volt, η οποία μεγιστοποιεί την αποθηκευτική ικανότητα ενέργειας και την παροχή ισχύος, σε συνδυασμό με συμπαγείς διαστάσεις.

Δείτε ακόμα: Suzuki Swift Hybrid για οικονομία και fun to drive!

Η βελτιωμένη συστοιχία ιόντων-λιθίου του Γερμανού κατασκευαστή, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 12-15 % συγκριτικά με τα συνήθη mild-hybrid σύνολα. Στη συγκεκριμένη τεχνολογία, αυτή των 48 Volt, η μπαταρία πρέπει να αποθηκεύει ενέργεια τάχιστα και να είναι έτοιμη να την διοχετεύσει την αμέσως επόμενη στιγμή. Αυτή η αλληλουχία της αποθήκευσης-παροχής είναι απαραίτητη λόγω της ανάκτησης ενέργειας, που είναι ο μοναδικός τρόπος φόρτισης της μπαταρίας – άρα και τροφοδοσίας του ηλεκτρικού μοτέρ. Επειδή ακριβώς πρόκειται για ήπιο υβριδισμό, τα μέρη του συστήματος είναι κατά πολύ μικρότερα από αυτά που συναντάμε σε ένα plug-in, το οποίο έχει την άνεση να φορτίζει από πρίζα.

Η πρόταση της Mahle είναι χωρητικότητας μόλις 0,5 kWh, όμως μπορεί να αποδίδει σταθερά 10 kWh ενώ για περιορισμένα χρονικά διαστήματα και όταν είναι φορτισμένη άνω του 50%, μπορεί να συνδράμει το θερμικό μοτέρ με 20 kWh – εν είδει ηλεκτρικού overboost.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Golf με τεχνολογίες αιχμής

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης, με την γερμανική εταιρία να το δοκιμάζει εκτενώς και διεξοδικώς σε ένα πρωτότυπο VW Golf.

Get it on Google Play Download on the App Store