Παράθυρα για τυφλούς από την Ford

Εδώ και πολλά χρόνια η Ford έχει δείξει πως την ψάχνει πολύ με την τεχνολογία και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων. Αυτό εξάλλου πιστοποιεί και το γεγονός πως είναι από τις εταιρείες που καταθέτουν τις περισσότερες πατέντες/ευρεσιτεχνίες ετησίως.

Δείτε ακόμη: Ξεθάμπωμα των φαναριών με τρεις τρόπους (+video)

Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση λοιπόν, η Ford παρουσίασε ακόμη ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να δουν. Ο λόγος για τη συσκευή «Feel the View», η οποία μπαίνει στα παράθυρα και μπορεί να δώσει μία, ας πούμε, εικόνα του τι βλέπει κανείς αν κοιτάξει έξω από το παράθυρο.

Ο τρόπος που το κάνει αυτό εφικτό είναι με το να παράγει δονήσεις οι οποίες προέρχονται από μία κάμερα που καταγράφει εικόνα και την μετατρέπει σε ηχητικά κύματα. Έτσι, κάποιος που δεν βλέπει, μόλις πατήσει το κουμπί της συσκευής, θα αποθανατιστεί η εικόνα της θέας, η οποία με τη σειρά της θα μεταφραστεί σε δονήσεις επάνω στο τζάμι, μέσω ηχητικών κυμάτων.

Διαβάστε επίσης: Πότε οι αερόσακοι μπορεί να τραυματίσουν

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η συσκευή «Feel the View» διαθέτει αναγνώριση αντικειμένων, τοπίων κλπ. και έτσι μπορεί να περιγράφει ηχητικά τα στοιχεία της φωτογραφίας.

Get it on Google Play Download on the App Store