Ρομπότ της VW θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Την επανάσταση στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε στεγασμένα πάρκινγκ ετοιμάζει να κάνει η Volkswagen, μέσω του κινητού και πλήρως αυτόνομου ρομπότ φόρτισης της Volkswagen Group Components.

Δείτε ακόμη: To VW Polo φρενάρει πριν από τον οδηγό

Η διαδικασία για την αυτόνομη φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου (ανεξαρτήτως μάρκας) θα είναι απλή και φαίνεται πολύ χρήσιμη και πρακτική. Προς το παρόν πρόκειται για ένα πρωτότυπο ρομπότ και δεν έχει οριστεί πιθανή ημερομηνία για την κυκλοφορία του στην αγορά.

Το ρομπότ, το οποίο μπορεί να οδηγεί αυτόνομα, είναι εξοπλισμένο με κάμερες, σαρωτές λέιζερ και με αισθητήρες υπερήχων, που του επιτρέπουν όχι μόνο να πραγματοποιεί πλήρως τη διαδικασία φόρτισης, αλλά και να κυκλοφορεί ελεύθερα στο χώρο στάθμευσης, να αναγνωρίζει πιθανά εμπόδια και να αντιδρά σε αυτά. Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου στάθμευσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα διάφορα ρομπότ φόρτισης, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν διάφορα οχήματα.

Δείτε ακόμη: Volkswagen Tiguan: To Golf των SUV!

Το πρωτότυπο αυτό σύστημα αποτελείται από ένα αυτόνομο ρομπότ και ευέλικτες συσκευές αποθήκευσης ενέργειας, τις μπαταρίες χωρητικότητας περίπου 25 kWh η κάθε μία. Ένα ρομπότ φόρτισης μπορεί να μεταφέρει πολλές τέτοιες συσκευές μπαταρίας ταυτόχρονα μέσω επικοινωνίας με εφαρμογή ή V2X που γίνεται αυτόματα με το κινητό του οδηγού.

Όταν λοιπόν ο οδηγός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εισέρχεται στο χώρο στάθμευσης, δεν θα χρειάζεται να ψάχνει το σημείο φόρτισης, αφού όλα θα γίνονται πλήρως αυτοματοποιημένα. Με το που θα παρκάρει, το κινητό του επικοινωνεί με το αυτοκίνητο για την στάθμη της μπαταρίας και αμέσως μεταφέρονται οι πληροφορίες στο ρομπότ. Αυτό, αφού λάβει την εντολή, τότε απευθείας παίρνει την κινητή μπαταρία και την συνδέει με το αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται η παρουσία του οδηγού, για να ανοίγει π.χ. το πορτάκι φόρτισης. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της φόρτισης παίρνει τη μπαταρία και την τοποθετεί στη βάση της, έτσι ώστε να φορτιστεί και να είναι έτοιμη για το επόμενο αυτοκίνητο

Δείτε ακόμη: Το VW Polo παρκάρει από μόνο του!

Παρακολουθείστε τη διαδικασία και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store