Έρχεται το νέο Nissan Juke

Το Nissan Juke παρουσιάστηκε πριν από περίπου εφτά χρόνια και είναι ακόμη ένα εξαιρετικά ρηξικέλευθο σχέδιο στην κατηγορία των μικρών crossover και όχι μόνο. Η δεύτερη γενιά του όμως πλησιάζει και θα έχει αρκετές αλλαγές, ενώ όπως φαίνεται δεν θα έχει diesel κινητήρες.


Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες μας, το νέο Nissan Juke, στην δεύτερη γενιά του θα εξακολουθήσει να είναι ένα τολμηρό αυτοκίνητο σχεδιαστικά, το οποίο πάντως, όπως βλέπουμε και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του Auto Express, θα έχει αρκετά στοιχεία από το νέο Micra, κυρίως στο εμπρός μέρος.

Δείτε επίσης: Έτσι γιορτάζει η Nissan τα 10 χρόνια του Qashqai (+video)

Το νέο Nissan Juke θα βασίζεται στο πάτωμα CMF-B και θα είναι ένα εντελώς διαφοροποιημένο αυτοκίνητο και όχι ανανέωση της υπάρχουσας γενιάς, θα είναι φαρδύτερο και λίγο πιο χαμηλό, θα έχει αυξημένο χώρο στην καμπίνα για τους επιβάτες, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στο χώρο αποσκευών, προκειμένου να μεγαλώσει (λέγεται πως θα είναι στα 350 λίτρα). Έτσι θα εκλείψει και ένα από τα μειονεκτήματά του, αυτό του μικρού πορτμπαγκάζ.

Το νέο Nissan Juke, το οποίο αναμένεται να κάνει και επίσημα την εμφάνισή του λίγο πριν το 2020, θα έχει φυσικά δικίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ η γκάμα των κινητήρων του θα απαρτίζεται, όπως λένε οι πληροφορίες μας, αποκλειστικά από βενζινοκίνητα σύνολα.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ βενζίνης σε εκδόσεις με 120 και 170 ίππους, ενώ λέγεται πως υπάρχουν σκέψεις και για υβριδική έκδοση, η οποία πάντως θα έχει μικρότερο πορτμπαγκαζ (λόγω μπαταριών).

Διαβάστε ακόμη: Βελτιωτικό πακέτο Nismo για το Nissan GT-R κοστίζει όσο μία Porsche Macan

Μένει λοιπόν να δούμε αν οι πληροφορίες μας βγουν αληθινές ή αν η Nissan θα μας διαψεύσει με το νέο Juke, όταν αυτό παρουσιαστεί. Μέχρι τότε ας το δούμε στις εικόνες πιο πάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store