Ηλεκτρικό Nissan IMx με αυτονομία 600 χλμ. (+video)

Μετά το Nissan Leaf η Nissan ετοιμάζεται να επεκτείνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της. Έτσι στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Τόκιο παρουσίασε το Nissan IMx το οποίο αποτελεί ένα μελλοντικό crossover.


Διαβάστε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό Nissan LEAF με αυτονομία έως 378 χλμ. (+videos)

Βασικό του χαρακτηριστικό η απόδοση αλλά και η μεγάλη αυτονομία. Η μπαταρία του μοντέλου βρίσκεται στο πάτωμα του αμαξώματος και παρέχει ενέργεια στους δύο ηλεκτροκινητήρες του Nissan IMx που βρίσκονται και στους δύο άξονες. Ως αποτέλεσμα το όχημα είναι τετρακίνητο προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις.

Για τις τελευταίες συμβάλλει τα μέγιστα η συνδυαστική ισχύς των 435 ίππων και η ροπή των 70 χλγρμ. Και όλα αυτά έχοντας αυτονομία που θα αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Ένα ακόμα επιπλέον ιδιαίτερο του Nissan IMx είναι η ότι μπαταρία του μπορεί να χρησιμεύσει ως “εικονική” μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το όχημα μοιράζεται την ηλεκτρική ενέργεια μέσω του δικτύου, με δυνατότητα ασύρματης και συμβατικής φόρτισης.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Nissan IMx ξεχωρίζουμε το ProPILOT που προσφέρει πραγματικά αυτόνομη οδήγηση καθώς όταν ο οδηγός το ενεργοποιήσει και οι συνθήκες είναι οι ιδανικές το τιμόνι βυθίζεται μέσα στο ταμπλό προσφέροντας έτσι μέγιστη ορατότητα.

Δείτε ακόμα: Video: Παρουσίαση του νέου Nissan Micra 


Get it on Google Play Download on the App Store