Ετοιμάζεται ο διάδοχος του Nissan Almera

Η Nissan θα λανσάρει το 2014 το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ μοντέλο της, το οποίο ήδη δοκιμάζεται σε δρόμους της Ευρώπης με καμουφλαρισμένο αμάξωμα. Το τελευταίο φαίνεται ότι μοιάζει αρκετά με το εικονιζόμενο Nissan Tiida που είχε παρουσιαστεί το 2011 στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, με την αρκετά ελκυστική και με τόνους δυναμισμού σχεδίαση. Το ευρωπαϊκό μοντέλο θα φέρει αρκετές αλλαγές στην σχεδίαση τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού, ενώ διαφορές θα υπάρχουν στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και στην γκάμα των κινητήρων.

Ο αρχικός κινητήρας που πιθανώς θα το εφοδιάζει είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 1.2 DIG-S από το Micra με ισχύ κοντά στους 100 ίππους, ενώ από εκεί και πάνω υπάρχει πλούσια γκάμα μηχανικών συνόλων από την Renault. Οι επιλογές αφορούν στον 1.2 TCe των 115 και 130 ίππων και τους ντίζελ dCi των 1.5 λίτρων με 90 και 110 ίππους και τον ισχυρότερο 1.6 diesel των 130 ίππων. 

Έτσι η Nissan προβλέπεται να κάνει το 2014 διπλό χτύπημα στην κατηγορία των μικρομεσαίων τόσο με το νέο χάτσμπακ μοντέλο όσο και με το νέο SUV Qashqai, το οποίο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ήδη έξι χρόνια στην αγορά παραμένει πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη.

Δείτε εδώ τη νέα πλατφόρμα του 2ης γενιάς Nissan Qashqai.

 

Get it on Google Play Download on the App Store