Νέο Nissan X-Trail: Επίσημη αποκάλυψη

Στην Φρανκφούρτη κάνει την επίσημη πρεμιέρα του το νέο Nissan X-Trail, το οποίο αποτελεί ένα παγκόσμιο μοντέλο και θα πουληθεί σε 190 χώρες. Εμφανισιακά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αφήνει στο παρελθόν το τετραγωνισμένο σχήμα του και προσεγγίζει περισσότερο τα πιο σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία της Nissan, με το αμάξωμα να χαρακτηρίζεται από έντονες ακμές και μεγάλες καμπύλες.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό είναι πιο «στρογγυλεμένο», ενώ θα διατίθεται και σε 7θέσια έκδοση, με τα καθίσματα της 3ης σειράς να αναδιπλώνονται πλήρως και να αποθηκεύονται στο δάπεδο του πορτ μπαγκάζ χωρίς να διαταράσσεται το επίπεδο σχήμα του. Μεγαλύτεροι θα είναι οι χώροι για τους επιβάτες χάρη και στην αύξηση του μεταξονίου και τις ανάγλυφες πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Επιπλέον το μετακινούμενο δάπεδο αντέχει φορτία βάρους έως 10 κιλών στο ανώτερο σημείο και έως 75 κιλών στο κατώτερο.

Το X-Trail είναι κατασκευασμένο πάνω στην νέα πλατφόρμα CMF της Renault/Nissan η οποία και θα χρησιμοποιηθεί σε πολλά μοντέλα των δύο εταιρειών και στο μέλλον. Αν και ακόμα η Nissan κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τους κινητήρες, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι και το νέο X-Trail θα αποτελέσει κομμάτι της downsized πολιτικής της που αυτό σημαίνει ότι θα εφοδιάζεται με μικρότερους αλλά και αποδοτικότερους κινητήρες σε σχέση με ο παρελθόν.

Το σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας ALL MODE 4x4i θα επιστρατευθεί και για το νέο X-Trail ενώ σημαντικά αναβαθμισμένο θα είναι και το επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας μέσω των νέων συστημάτων που θα εφοδιάζεται. Πρεμιέρα στο X-Trail κάνει το σύστημα Active Ride Control το οποίο μεταβάλλει την απόσβεση της ανάρτησης για τη μείωση των πλεύσεων και το Active Engine Brake που βελτιώνει το φρενάρισμα.

Το νέο Nissan X-Trail θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία το πρώτο τετράμηνο του 2014, ενώ θα διατίθεται τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store