Το νέο Nissan Nismo GT-R (+video στο Ring)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εθχές, η Nissan προχώρησε στην παρουσίαση του νέου της υπερόπλου το οποίο και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην προσεχή έκθεση του Τόκιο. To Nissan Nismo GT-R είναι το πιο γρήγορο GT-R παραγωγής όντας πιο γρήγορο από την έκδοση Spec V, ενώ βέβαια είναι και το πιο γρήγορο Nissan παραγωγής.

Αρχικά το Nismo GT-R είναι αρκετά πιο σπορτίφ αισθητικά από τα νορμάλ GT-R καθώς διαθέτει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, πλαϊνά μασπιέ και ψηλή αεροτομή τα οποία εκτός από την αισθητική έχουν και λειτουργικό ρόλο στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα ότι η πίσω αεροτομή αυξάνει το downforce του αυτοκινήτου για περισσότερο από 100 κιλά στα 300 χλμ./ώρα σε σχέση με το GT-R του 2014. Το υπέρβαρο, σε όλες τις εκδόσεις του, GT-R μέσω του συγκεκριμένου αισθητικού πακέτου καταφέρνει επίσης να μειώνει το βάρος του κατά 143 ολόκληρα κιλά.

Στο εσωτερικό του το Nismo GT-R είναι αρκετά πιο αγωνιστικό με νέα καθίσματα μπάκετ της Recaro και ευρεία χρήση αλκαντάρας και ανθρακονήματος σε διάφορα σημεία του. Το κόκκινο χρώμα εντείνει αυτή την ατμόσφαιρα και συναντάται σε επενδύσεις αλλά και στο φόντο του στροφομέτρου στον πίνακα οργάνων.

Το  GT-R της Nismo εκτός του ότι δείχνει, είναι παράλληλα και το πιο άγριο GT-R αφού ο κινητήρας των 3.8 λίτρων αποδίδει πλέον 592 ίππους και 652 Nm ροπή (έναντι 545 ίππους και 627 Nm του GT-R). Η αύξηση αυτή της απόδοσης προέρχεται από την βελτίωση του συστήματος εισαγωγής και εξάτμισης καθώς και από μεγαλύτερες τουρμπίνες που προέρχονται από το αγωνιστικό Nissan GT3.

Βελτίωση δέχτηκε και το setup του αυτοκινήτου με την ανάρτηση να είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε να προσφέρει τη μέγιστη πρόσφυση και χειρισμό σε οριακές καταστάσεις. Το σύστημα Bilstein DampTronic μάλιστα, διαθέτει 3 επιλογές (Comfort, Normal και R) με τον οδηγό έτσι να μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις ορέξεις του. Τα ελαστικά της Dunlop διάστασης 255/40 πάνω σε όμορφες 20άρες ζάντες και οι μεγαλύτερες αντιστρεπτικές συμπληρώνουν τις επεμβάσεις της Nismo σε αυτό το GT-R.

Με βάση όλα τα παραπάνω και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά στοιχεία και οι επιδόσεις του μοντέλου, είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά γρήγορο GT-R το οποίο έγραψε στο Nürburgring  χρόνο 7.08:679 με οδηγό τον Michael Krumm (πρώην πρωταθλητή του FIA GT1) όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω.

Το Nissan Nismo GT-R θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ευρώπη πριν το καλοκαίρι του 2014 με την Ιαπωνική αγορά να το λανσάρει φυσικά αρκετά νωρίτερα, δηλαδή προς τα τέλη Φεβρουαρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store