Ηλεκτρικό Denza από Daimler και BYD με βάση τη B-Class




Η Daimler σε συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία BYD, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, παρουσίασαν στην  Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο το ηλεκτρικό μοντέλο Denza. Βασισμένο στην προηγούμενη Mercedes B-Class, το Denza διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό σχεδιαστικά τόσο εξωτερικά όσο και στο εκσυγχρονισμένο εσωτερικό. Παράλληλα το Denza προσφέρει άνετους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (460 λίτρα), καθώς και πολυτελή στοιχεία εξοπλισμού.

Οι μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου χωρητικότητας 47,5 kWh οι οποίες πλαισιώνονται από ελαφρύ περίβλημα αλουμινίου είναι τοποθετημένες στο δάπεδο τύπου σάντουιτς που χρησιμοποιούσε η προγενέστερη Mercedes B-Class (όπως και η A-Class). Ο ηλεκτροκινητήρας του Denza έχει απόδοση 115 ίππων και 290 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα. Η αυτονομία ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση διαρκεί από μία ώρα έως επτά ώρες εάν γίνεται σε ταχυφορτιστή ή οικιακή πρίζα.

Οι πωλήσεις του Denza θα ξεκινήσουν αποκλειστικά για την Κίνα τον Σεπτέμβριο του 2014 με τιμή στα 369.000 Γουάν (43.300 ευρώ), ωστόσο τοπικές επιδοτήσεις μπορούν να μειώσουν την τιμή του κατά 120.000 Γουάν (14.000 ευρώ). 




Get it on Google Play Download on the App Store