Το νέο Opel Corsa 1.0 Turbo 90 και 115 PS

Το πλήρως αναβαθμισμένο Opel Corsa κάνει την πρώτη αποκαλυπτική επίσημη εμφάνισή του με πάρα πολλές αλλαγές σε σχεδίαση, μηχανικά μέρη, τεχνολογία και ασφάλεια. Εξωτερικά έχει υιοθετήσει αρκετά χαρακτηριστικά από άλλα νεότερα μοντέλα της φίρμας όπως είναι το ADAM και το ανανεωμένο Meriva, δείχνοντας πιο σύγχρονο από πριν, καθώς όλες σχεδόν οι επιφάνειες του αμαξώματός του έχουν ανασχεδιαστεί. Από πλευράς διαστάσεων δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές (+ 3 χλστ. σε μήκος) συγκριτικά με το υπάρχον Opel Corsa, αφού δεν έχει αλλάξει πλατφόρμα, αν και η Opel το αναφέρει ως Corsa E, δηλαδή 5ης γενιάς.

Tο εσωτερικό είναι σχεδόν παρόμοιο με του μίνι Opel και σχεδιαστικά παρουσιάζει σαφώς περισσότερο ενδιαφέρον, ενώ είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο σύστημα πολυμέσων, με μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών. Στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται -εκτός άλλων- πανοραμική οροφή, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και τιμόνι, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα bi-xenon, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, σύστημα ελέγχου των τυφλών γωνιών, σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών κ.α.

Από τεχνικής σκοπιάς, οι μηχανικοί της Opel έκαναν πολλές αλλαγές και στις αναρτήσεις, με νέα εξαρτήματα και γεωμετρία, ενισχύσεις στο πλαίσιο και τοποθέτησαν νέο σύστημα διεύθυνσης με μεταβαλλόμενη ηλεκτρική υποβοήθηση και επιλογή City. Επιπλέον θα υπάρχουν δύο επιλογές ρύθμισης των αναρτήσεων, η στάνταρ Comfort και η πιο χαμηλή και σφιχτή Sport.

Μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες αφορά την τοποθέτηση του νέου 3κύλινδρου άμεσου ψεκασμού, turbo κινητήρα του 1.0 λίτρου απόδοσης 90 και 115 ίππων, με 170 Nm ροπής στις 1.800 σ.α.λ. Αναλυτικότερα τεχνικά στοιχεία δεν έχει δώσει ακόμα η Opel, ωστόσο αναφέρει ότι η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 θα είναι πολύ χαμηλές σε συνδυασμό και με το Start/Stop.

Την γκάμα των κινητήρων πλαισιώνουν οι αναβαθμισμένοι των 1.2 λτ. με 70 ίππους, ο 1.4 λτ. με 90 ίππους και μια νέα εκδοχή του 1.4 Turbo με 100 ίππους και 200 Nm ροπής, ενώ στους ντίζελ παραμένει ο 1.3 λτ. CDTI με 75 ή 95 ίππους (Euro 6).

Η πρεμιέρα του νέου Opel Corsa θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο και το λανσάρισμα του θα ξεκινήσει αργότερα το 2014.

Get it on Google Play Download on the App Store