Νέο Opel Corsa OPC 1.6 Turbo 207 hp με υψηλές επιδόσεις

Η Opel αποκαλύπτει σήμερα το νέο κορυφαίο μικρό της μοντέλο Corsa OPC, το οποίο φέρει πολλές αναβαθμίσεις και ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, εφοδιάζεται με τον 1.6 Turbo Ecotec απόδοσης 207 ίππων και 280 Nm ροπής, από τα οποία τα 245 Nm είναι διαθέσιμα από τις 1.900 σ.α.λ. συν 35 Nm κατά την λειτουργία overboost. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου με κοντή διάταξη, επιταχύνοντας το νέο Corsa OPC στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. (έναντι 7,2 δλ. το προγενέστερο των 192 hp) και με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 230 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση ανέρχεται στα 7,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 174 χλμ./ώρα.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στην οδική συμπεριφορά μέσω της τοποθέτησης αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας Frequency Selective Damping (FSD), που επιτρέπουν στις δυνάμεις απόσβεσης να προσαρμοστούν στις συχνότητες του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται σπορ συμπεριφορά με επαρκές επίπεδο άνεσης. Επιπλέον, το Corsa OPC είναι χαμηλωμένο κατά 10 χλστ. και εφοδιάζεται με νέας γενιάς ESP, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί στην λειτουργία Competition Mode. Αναβαθμισμένο με την σειρά του είναι και το σύστημα διεύθυνσης για καλύτερη αίσθηση και τα φρένα με OPC δίσκους διαμέτρου 308 χλστ. εμπρός. Για την επαφή στο δρόμο φροντίζουν οι 17 ιντσών ζάντες με ελαστικά επιδόσεων 215/45.

Για τους οδηγούς που αναζητούν πιο αγωνιστική συμπεριφορά, προσφέρεται το Performance Package. Αυτό περιλαμβάνει μηχανικό πολύδισκο μπλοκέ διαφορικό της Dexter, 18άρες ζάντες, πιο σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεων και φρένα Brembo 330 χλστ.

Την σπορτίφ εικόνα του νέου Corsa OPC τονίζει η δυναμική του εμφάνιση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Στο αμάξωμα με το μυώδες εμπρός άκρο ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, η ευμεγέθης αεροτομή οροφής, οι προσθήκες στα μασπιέ, η διπλή εξάτμιση Remus και ο διαχύτης. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα τύπου μπάκετ καθίσματα της Recaro, το επίπεδο τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων OPC και τα σπορ πεντάλ.

Get it on Google Play Download on the App Store