Τι φταίει όταν δε λειτουργεί το air condition στο αυτοκίνητο;

Ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι άκρως απαραίτητος, ενώ πλέον όλα τα σύγχρονα ή και πιο παλιά μοντέλα από τις αρχικές τους εκδόσεις εφοδιάζονται είτε με το απλό air condition ή με τον πιο αποτελεσματικό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό. Ωστόσο, όπως κάθε σύστημα του αυτοκινήτου, έτσι και το air condition μπορεί να εμφανίσει βλάβες. Τι μπορεί να συμβαίνει όταν δεν λειτουργεί;

Δείτε ακόμη: Αφαίρεση τσίχλας, σοκολάτας και λεκέδων

Γιατί το air condition δεν βγάζει κρύο αέρα;

Όταν το air condition του αυτοκινήτου δεν βγάζει κρύο αέρα δύο είναι οι πιθανές αιτίες: Πρώτον, ή το σύστημα κλιματισμού θέλει φρέον ή δεύτερον, το ηλεκτρικό κομμάτι του κλιματισμού έχει κάποιο πρόβλημα.

Γιατί το κλιματιστικό του αυτοκινήτου βγάζει λίγο κρύο αέρα;

Σε αυτή την περίπτωση το κλιματιστικό του αυτοκινήτου χρειάζεται συμπλήρωση φρέον.

Έβαλα φρέον στο air condition και δεν λειτουργεί. Τι μπορεί να φταίει;

Αφού βάλουμε πρώτα φρέον και δεν λειτουργεί, τότε ο κομπρέσορας (συμπιεστής) του κλιματιστικού ή κάποιο άλλο ηλεκτρικό κομμάτι δεν λειτουργεί.

Δείτε ακόμα: Τι βλάβες προκαλούνται με λίγο καύσιμο στο ρεζερβουάρ;

Έβαλα φρέον στο air condition και ενώ στην αρχή έβγαζε κρύο αέρα μετά σταμάτησε να βγάζει;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το σύστημα κλιματισμού πιθανότατα έχει κάπου διαρροή και χάνει σιγά – σιγά το φρέον.

Γιατί όταν ανάβω το air condition βγαίνει άσχημη μυρωδιά;

Σε αυτή την περίπτωση, όταν δηλαδή μυρίζει άσχημα ο αέρας από το air condition ή εισέρχεται σκόνη από τους αεραγωγούς, τότε χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση το φίλτρο αέρα της καμπίνας.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεται το φίλτρο του air condition;

Όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν φίλτρο καμπίνας ή φίλτρο air condition όπως ονομάζεται, το οποίο πρέπει να αλλάζεται κάθε χρόνο, καθώς συσσωρεύονται σε αυτό οι ρύποι από την ατμόσφαιρα, χώμα, γύρη, σκόνη, φύλλα κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Πότε πρέπει να αλλάζω τα λάστιχα του αυτοκινήτου;

Συμβουλές:

Για την καλύτερη δυνατή συντήρηση καλό είναι ο κλιματισμός να λειτουργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το χειμώνα, έτσι ώστε να λιπαίνονται οι τσιμούχες του συστήματος και να μην ξεραίνονται και κατόπιν να τρυπάνε.

Δε βάζουμε σε λειτουργία τον κλιματισμό πριν ανάψει ο κινητήρας, ενώ λίγο πριν θέσουμε εκτός λειτουργίας τον κινητήρα σβήνουμε τον κλιματισμό, αυξάνοντας έτσι τη μακροζωία του συμπιεστή.

Get it on Google Play Download on the App Store