Αφαίρεση ρετσινιού από το αυτοκίνητο

Κατά τους θερινούς μήνες είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της επικόλλησης σταγόνων ρετσινιού στο αμάξωμα, οι οποίες προέρχονται κυρίως από τη στάθμευση του αυτοκινήτου κάτω από πεύκα και γενικότερα από κωνοφόρα δέντρα. Οι σταγόνες πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα και να μη μείνουν πολύ καιρό στο αμάξωμα γιατί τότε το ρετσίνι θα πετρώσει και η αφαίρεσή του θα γίνει με περισσότερη δυσκολία. Πως όμως μπορούμε να το απομακρύνουμε εύκολα και με το ελάχιστο δυνατό κόστος; Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι με τη χρήση καθαρού οινοπνεύματος, ή ελαιόλαδου τα οποία υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και έχουν τη βασική ιδιότητα να λιώνουν το ρετσίνι. Φυσικά υπάρχουν και τα κατάλληλα καθαριστικά στο εμπόριο.

Διαβάστε ακόμα: Χρειάζεται ζέσταμα ο κινητήρας και το καλοκαίρι;

Διαδικασία:

1. Παίρνουμε ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα και ρίχνουμε σε αυτό λάδι ή άφθονο καθαρό οινόπνευμα έτσι ώστε να μην εξατμιστεί γρήγορα.

2. Τοποθετούμε το ποτισμένο με λάδι ή καθαρό οινόπνευμα βαμβάκι πάνω στο ρετσίνι, αφήνοντάς το να μουλιάσει έτσι ώστε να το λιώσει. Ακόμα και το πολυκαιρισμένο ρετσίνι αφαιρείται από κάθε επιφάνεια του αμαξώματος (και τα παράθυρα).

3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με κυκλικές κινήσεις μέχρι να αφαιρεθεί τελείως δίχως να στεγνώσει και περνάμε απευθείας το σημείο με ένα βρεγμένο πανί με σαπούνι προκειμένου να μη δημιουργηθεί επιφανειακή θαμπάδα.

4. Καλό είναι αφού αφαιρέσουμε το ρετσίνι να περάσουμε τοπικά το σημείο με μια γυαλιστική αλοιφή για να αποκτήσει ξανά το χρώμα την αρχική του γυαλάδα, όταν χρησιμοποιηθεί οινόπνευμα, αφού αφήνει μια θαμπάδα.

Διαβάστε ακόμα: Οι εχθροί του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων

Get it on Google Play Download on the App Store