Αφαίρεση ρετσινιού από το αυτοκίνητο

31

Κατά τους θερινούς μήνες είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της επικόλλησης σταγόνων ρετσινιού στο αμάξωμα, οι οποίες προέρχονται κυρίως από την στάθμευση του αυτοκινήτου κάτω από πεύκα και γενικότερα κωνοφόρα δέντρα. Οι σταγόνες πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα και να μη μείνουν πολύ καιρό στο αμάξωμα γιατί τότε το ρετσίνι θα πετρώσει και η αφαίρεσή του θα γίνει με περισσότερη δυσκολία. Πως όμως μπορούμε να το απομακρύνουμε εύκολα και με το ελάχιστο δυνατό κόστος; Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι με την χρήση καθαρού οινοπνεύματος, που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια.

Διαδικασία:

1. Παίρνουμε ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα και ρίχνουμε σε αυτό άφθονο καθαρό οινόπνευμα έτσι ώστε να μην εξατμιστεί γρήγορα.

2. Τοποθετούμε το ποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα βαμβάκι πάνω στο ρετσίνι, αφήνοντάς το να μουλιάσει έτσι ώστε να το λιώσει. Ακόμα και το πολυκαιρισμένο ρετσίνι αφαιρείται με το καθαρό οινόπνευμα από κάθε επιφάνεια του αμαξώματος (και τα παράθυρα).

3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί τελείως δίχως να στεγνώσει και περνάμε απευθείας το σημείο με ένα βρεγμένο πανί προκειμένου να μη δημιουργηθεί επιφανειακή θαμπάδα.

4. Καλό είναι αφού αφαιρέσουμε το ρετσίνι να περάσουμε τοπικά το σημείο με μια γυαλιστική αλοιφή για να αποκτήσει ξανά το χρώμα την αρχική του γυαλάδα.

Διαβάστε ακόμα: 

10 εντολές οικονομικής οδήγησης 

Βασική συντήρηση του αυτοκινήτου 

Πλύσιμο και γυάλισμα αυτοκινήτου