Νέα Porsche Cayenne με περισσότερη δύναμη και τεχνολογία (+videos)

Η Porsche αποκάλυψε χθες το βράδυ την 3η γενιά της Cayenne, με το μεγάλο και πολυτελές SUV να αλλάζει τις διαστάσεις του, να αποκτά πιο δυνατούς κινητήρες, αλλά και να έρχεται με περισσότερα συστήματα τεχνολογίας, καθώς και με νέα υλικά που μειώνουν το βάρος του.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά και ξεκινώντας με τη σχεδίαση, οι γραμμές της νέας Cayenne δείχνουν σαν μια εξέλιξη αυτών της τωρινής, περιλαμβάνοντας ένα νέο εμπρόσθιο τμήμα με μεγαλύτερες εισαγωγές και νέα LED φώτα, αλλά και πιο μοντέρνο πίσω μέρος με φώτα που παραπέμπουν στην Panamera Sport Turismo.

Διαβάστε ακόμα: Νέα κορυφαία Porsche 911 GT2 RS με 700 άλογα! (+video)

Το εσωτερικό έχει αλλάξει αρκετά, με τη νέα κεντρική κονσόλα να ενσωματώνει μια πολύ μεγάλη, 12,3 ιντσών, οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, που προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Πολύ εντυπωσιακοί είναι και οι touch διακόπτες μαζί με τις ψηφιακές ενδείξεις του κλιματισμού γύρω από το χειρόφρενο.

Στο πεδίο των διαστάσεων, η νέα Cayenne είναι κατά 63 χλστ. πιο μακριά από πριν (4,918 μέτρα), με ίδιο μεταξόνιο 2.895 χλστ. και χαμηλότερο συνολικό ύψος κατά 9 χλστ. Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ έχει αυξηθεί κατά 100 λίτρα και αγγίζει πλέον τα 770 λίτρα.

Διαβάστε ακόμα: Η Porsche δημιουργεί την ισχυρότερη 911 Turbo S (+video)

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στον τομέα της συνολικής ελάφρυνσης, με αλουμίνιο να έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στην κατασκευή του πλαισίου και του αμαξώματος. Παράλληλα, υπάρχει και μια νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου πολυμερούς, που βοηθά και αυτή στη μείωση του βάρους. Συνολικά, η νέα Cayenne ζυγίζει 1.985 κιλά, όντας έως και 65 κιλά πιο ελαφριά από την προηγούμενη.

Σημαντικό στοιχείο της νέας Porsche Cayenne αποτελεί η υιοθέτηση συστήματος παθητικής τετραδιεύθυνσης (προερχόμενου από την 911 και την Panamera), που συνδυάζεται με νέους, πιο πλατιούς πίσω τροχούς, αλλά και με αρκετά έξτρα συστήματα (ενεργή τετρακίνηση, αερανάρτηση κ.λπ.), που φροντίζουν ώστε να συνδυάσουν την σταθερότητα σε κάθε διαδρομή με την απόλυτη άνεση.

Διαβάστε ακόμα: Χρόνο-ρεκόρ «έγραψε» η νέα Porsche 911 GT3 στο Nürburgring (+video)

Στους κινητήρες, αρχικά η Porsche θα προσφέρει τη νέα Cayenne με τον 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα των 340 ίππων (+40 PS) και 450 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 6,2 δευτερόλεπτα (ή 5,9 δευτερόλεπτα με το πακέτο Sport Chrono).

Η δεύτερη έκδοση θα είναι η νέα Porsche Cayenne S, που θα φέρει τον νεότερο twin-turbo 2.9 λίτρων V6 κινητήρα των 440 ίππων (+20 PS) ισχύος και 550 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι ακόμη πιο γρήγορες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 5,2 δευτερόλεπτα (4,9 δευτερόλεπτα με το πακέτο Sport Chrono) και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 265 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Τιτανομαχία: Porsche 911 Turbo S vs Lamborghini Aventador SV (+video)

Στο άμεσο μέλλον θα προστεθούν και οι ισχυρότερες εκδόσεις της Cayenne, όπως και η diesel, αλλά και η plug-in υβριδική. Το νέο μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στην Ευρώπη, με τιμές που ξεκινούν από τα 74.828 στη Γερμανία για την «απλή» Cayenne ή τα 91.964 ευρώ για την Cayenne S.

 

Get it on Google Play Download on the App Store