Το νέο Renault Twin’Z

Η Renault παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο μοντέλο Twin’Z, το οποίο αν και είναι αρκετά φουτουριστικό δείχνει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία του τρίτης γενιάς Twingo που θα λανσαριστεί στα τέλη του 2014. Ωστόσο αρκετά αισθητικά του γνωρίσματα είχαμε δει πριν από λίγες μέρες μέσω του πολύ δυναμικού 3θυρου Twin-Run ή Renault 5. Στο αυτοκίνητο παραγωγής αναμένεται να υιοθετηθούν κάποια βασικά σχεδιαστικά στοιχεία όπως είναι στο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων και της μάσκας, αλλά και οι πολλές καμπύλες επιφάνειες του αμαξώματος. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του, το μελλοντικό Twingo θα έχει 5 πόρτες, ενώ σύμφωνα με την Renault, το Twin’Z ενσωματώνει στοιχεία τόσο από το πρώτης γενιάς Twingo όσο και από το Renault 5.

Παράλληλα στο Twin’Z, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά, ενώ απουσιάζει η κεντρική κολόνα, έτσι ώστε να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση των επιβατών στο εσωτερικό. Βέβαια στο αυτοκίνητο παραγωγής είναι άγνωστο αν θα εφαρμοστεί αυτή η επιλογή.

Για την κίνηση του Twin’Z φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος στον πίσω άξονα, ισχύος 68 ίππων και με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Στοιχεία που αναμένεται να υιοθετηθούν και στο αυτοκίνητο παραγωγής, σε συνδυασμό και με θερμικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, στα πλαίσια της από κοινού εξέλιξης του μελλοντικού Twingo με το επόμενης γενιάς smart fortwo αλλά και forfour.

Με μήκος 3.627 χλστ., πλάτος 1.705 χλστ. και ύψος 1.506 χλστ. το Twin’Z είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το υπάρχον Twingo (μήκος 3.687 χιλιοστά), αλλά διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 128 χλστ. (2.495 χλστ.). Το βάρος του πρωτότυπου μίνι Renault ανέρχεται στα μόλις 980 κιλά, τα οποία είναι λίγα δεδομένου ότι είναι ηλεκτροκίνητο και οι μπαταρίες προσθέτουν αρκετό επιπλέον βάρος. 

Get it on Google Play Download on the App Store