Το ηλεκτρικό Renault Twizy με τεχνολογία από F1!

Η Renault αποκαλύπτει σήμερα το μυστηριώδες ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είχε παρουσιάσει μέσω teaser πριν από δύο μέρες, το οποίο είναι το Twizy Renault Sport F1 concept. Το «παιχνιδιάρικο» και ιδιαίτερο σχεδιαστικά Renault Twizy αγρίεψε αρκετά, αποκτώντας μυώδη εξωτερική εμφάνιση, χαρακτηριστικά και τεχνολογία από Formula 1.

Εξωτερικά και στο εσωτερικό το φιλήσυχο γαλλικό ηλεκτρικό μίνι, στην πρωτότυπη έκδοση Twizy Renault Sport F1 concept, ξεχωρίζει από τα αεροδυναμικά βοηθήματα ανθρακονήματος και τα σλικ ελαστικά, τα οποία είναι αντίστοιχα με της Formula Renault 2.0, τη μοναδική θέση του οδηγού τοποθετημένη στο κέντρο και το τιμόνι τύπου F1, από όπου γίνεται κυρίως ο έλεγχος του KERS (σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας).

Το KERS που βρίσκεται στην θέση του πίσω καθίσματος, βάρους 30 κιλών, αυξάνει την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα από τους 17 στους 97 ίππους, ενώ για 14 δευτερόλεπτα διατηρεί την ισχύ των 80 ίππων, εκτοξεύοντας το Twizy F1. Έτσι επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα στον ίδιο ακριβώς χρόνο με το Megane RS των 265 ίππων, δηλαδή σε μόλις 6 δευτερόλεπτα! Βέβαια η τελική του ταχύτητα «τερματίζει» στα 110 χλμ./ώρα και το βάρος του ανέρχεται στα μόλις 564 κιλά (έναντι 85 χλμ./ώρα και 473 κιλά του απλού Twizy).   

Το Twizy Renault Sport F1 concept θα παρουσιαστεί σε σημαντικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο, αρχίζοντας τις πρώτες του δημόσιες εμφανίσεις στο World Series στο Aragon της Ισπανίας, ενώ σε λίγες μέρες (27-28 Απριλίου), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης.    

Get it on Google Play Download on the App Store