Το Renault που κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ. (+video)

Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης η Renault προκάλεσε αίσθηση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και συγκεκριμένα το ZOE e-sport το οποίο αποδίδει 460 ίππους και 640 Nm ροπή, τιμές που του χαρίζουν απίστευτες επιδόσεις, αφού κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Το Renault ZOE e-sport βασίζεται στην πλατφόρμα του ηλεκτρικού ZOE και λόγος δημιουργίας του ήταν να τιμήσει η γαλλική μάρκα τρία χρόνια επιτυχιών στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθέσιων FIA Formula E Championship. Για αυτό εξάλλου και τα συγκεκριμένα χρώματα στο αμάξωμα του πρωτότυπου αυτοκινήτου, για να παραπέμπουν στο ηλεκτρικό αγωνιστικό.

Δείτε επίσης: Μονομαχία: Opel Corsa OPC vs Renault Clio RS Trophy

Για την κατασκευή του ZOE e-sport η Renault χρησιμοποίησε ανθρακονήματα, καθώς ήταν μονόδρομος αυτή η επιλογή, προκειμένου να μην ξεφύγει σε βάρος. Ενδεικτικό είναι πως και πάλι το ZOE e-sport ζυγίζει 1.400 κιλά, με τις μπαταρίες από μόνες τους να έχουν βάρος 450 κιλά.

Όσον αφορά στο σασί του ZOE e-sport, αυτό είναι ατσάλινο, σωληνωτό με προστατευτικά πάνελ από Kevlar. Οι Γάλλοι σχεδιαστές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική του μοντέλου. Ο αεροδυναμικός διαχύτης πίσω αντλεί έμπνευση από την Formula E, ενώ έχει τοποθετηθεί και μία μεγάλη αεροτομή από ανθρακονήματα.

Η τελική του Renault ZOE e-sport είναι περιορισμένη στα 210 χλμ./ώρα, ενώ δίνουν στο αυτοκίνητο αυτονομία 402 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store