Renault Twizy Cargo: Το απόλυτο mini van

Η οικογένεια του Twizy διευρύνεται με την έκδοση Twizy Cargo, η οποία είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη για τη μεταφορά εμπορευμάτων, χάρη στο μεγάλο χώρο αποσκευών και στην πόρτα που διαθέτει στο πίσω μέρος. Το Twizy Cargo ενσαρκώνει στο επίπεδο των επαγγελματικών οχημάτων, το όραμα της Renault για έξυπνα, παιχνιδιάρικα και ευέλικτα  αυτοκίνητα, 100% ηλεκτρικά.

Το μήκους 2.338 χλστ., πλάτους 1.237 χλστ. και ύψους 1.454 χλστ. Twizy Cargo διαθέτει χώρο αποσκευών 180 λίτρων με ωφέλιμο βάρος 75 κιλών (έχει αφαιρεθεί το πίσω κάθισμα), ενώ η πίσω πόρτα ανοίγει σε γωνία 90 μοιρών. Αυτή η προσαρμογή επετεύχθη χάρη στη μετατροπή της δομής του πίσω μέρους του αυτοκινήτου και στην κατάργηση της θέσης του συνοδηγού. Το μπροστινό κάθισμα παραμένει συρόμενο και η πόρτα του οδηγού διαθέτει σύστημα κλειδώματος που ασφαλίζει με το κλειδί εκκίνησης.

Ουσιαστικά πρόκειται για το απόλυτο επαγγελματικό αυτοκίνητο πόλης και είναι ιδανικό για εταιρίες που μεταφέρουν αντικείμενα εντός πόλης, όπως εταιρίες courier, ταχυδρομικές αλλά και για υπηρεσίες delivery. To ξεχωριστής σχεδίασης Twizy Cargo έχει επιπλέον τη δυνατότητα εξατομίκευσης,  ενώ μπορεί να σηματοδοτηθεί ολόκληρο με αυτοκόλλητα.

Αυτό το μικρό ηλεκτρικό όχημα προσφέρει ασφάλεια αντάξια ενός συμβατικού αυτοκινήτου χάρη στη στιβαρότητα της καμπίνας, στη ζώνη ασφαλείας 4 σημείων και στον αερόσακο που διαθέτει. Τέλος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα ή 80 χλμ./ώρα (με 5 ή 17 ίππους αντίστοιχα).

Στην Γαλλία κοστίζει από 8.080 ευρώ,  ωστόσο προς το παρόν, δε διατίθεται στην ελληνική αγορά.

Δείτε ακόμα το σπορτίφ Twizy Renault Sport F1 concept

Get it on Google Play Download on the App Store