Νέο Renault Talisman Estate με τρεις ντίζελ και μεγάλους χώρους

Το νέο μεσαίο Renault Talisman σεντάν, το οποίο έκανε την πρώτη εμφάνισή του στις 6 Ιουλίου, σήμερα παρουσιάζεται και στην πιο πρακτική έκδοση Estate. Το μήκους 4,86 μ., πλάτους 1,87 μ., ύψους 1,46 μ. και με μεταξόνιο 2,81 μ. αμάξωμά του, διαθέτει κομψό και δυναμικό σχεδιασμό, ενώ ξεχωρίζουν ακόμα οι αλουμινένιες μπάρες οροφής, η αεροτομή το τελείωμά της και το χρώμιο γύρω από τα παράθυρα.

Η πόρτα του χώρου αποσκευών με το χαμηλό κατώφλι ανοίγει αυτόματα με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, διευκολύνοντας σημαντικά την φόρτωση βαριών αντικειμένων. Την πρακτικότητα ενισχύει με την σειρά του το επίπεδο σχήμα του και η μεγάλη χωρητικότητα των 572 λίτρων. Με τα πίσω καθίσματα πεσμένα το μήκος φόρτωσης φτάνει τα 2,010 μέτρα και η χωρητικότητα αγγίζει τα 1.700 λίτρα. Επιπλέον, οι επιβάτες απολαμβάνουν άνετους χώρους, συν 30 χλστ. επιπλέον αέρα για τα πίσω κεφάλια σε σχέση με το σεντάν Talisman.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Talisman Estate περιλαμβάνει δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης και τρία πετρελαίου. Τα μοτέρ βενζίνης είναι τα TCe 150 και TCe 200, συνδυασμένα με το αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Οι ντίζελ είναι οι dCi 110, dCi 130 και ο twin turbo dCi 160 (όλοι με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 6άρι EDC.

Για πρώτη φορά στην κατηγορία του, το Renault Talisman Estate θα είναι διαθέσιμο με το σύστημα ενεργής απόσβεσης 4Control. Αυτό περιλαμβάνει και τέσσερις επιλογές (Comfort, Sport, Neutral,  Eco και Perso), για πιο σπορ οδήγηση, πιο άνετη ή οικολογική κ.ο.κ. Πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου ελέγχονται και μέσω του συστήματος πολυμέσων R-Link 2 με την οθόνη αφής των 8,7 ιντσών που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

Πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας, στον οποίο περιλαμβάνονται επιγραμματικά τα εξής συστήματα: Adaptive Cruise Control (ACC), Active Emergency Braking System (AEBS), Lane Departure Warning (LDW), Safe Distance Warning (SDW), Traffic Sign Recognition + Over Speed Prevention (TSR / OSP), Blind Spot Warning (BSW) κ.α.

Η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του νέου Talisman Estate θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει το πρώτο 4μηνο του 2016.

Get it on Google Play Download on the App Store