Ιδού η νέα κουπέ Rolls-Royce Wraith

Μετά από μια σειρά teaser αποκαλύπτεται πλήρως η νέα κουπέ Rolls-Royce Wraith με το «fastback» αμάξωμα και την χαρακτηριστική έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ, που ακολουθεί και το πίσω υπερυψωμένο καπό. Το συνολικό αποτέλεσμα φαίνεται κάπως ιδιαίτερο αλλά δεν παύει να είναι πολύ επιβλητικό και θαυμαστό. Παράλληλα οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά εξασφαλίζοντας έτσι πιο άνετη είσοδο στους πίσω επιβαίνοντες, οι οποίοι απολαμβάνουν υπερπολυτελείς ανέσεις στα δερμάτινα καθίσματα που θυμίζουν πολυθρόνες, ενώ οι επενδύσεις ξύλου αλλά και η οροφή με τα 1.340… αστράκια δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον χλιδής.

Extra Large είναι και οι διαστάσεις της, αφού έχει μήκος 5.269 χλστ., πλάτος 1.947 χλστ. πλάτος, 1.507 χλστ. ύψος και 3.112 χλστ. μεταξόνιο, ενώ το βάρος της αγγίζει τα 2.360 κιλά. Παρά όμως τις πληθωρικές της διαστάσεις οι επιδόσεις που προσφέρει είναι πάρα πολύ γρήγορες. Η νέα Rolls-Royce Wraith είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη «Rolls» παραγωγής που έχει ποτέ κατασκευαστεί και εφοδιάζεται με τον ενισχυμένο V12 twin-turbo κινητήρα ισχύος 633 ίππων και 800 Nm ροπής, ο οποίος εξασφαλίζει 4,2 δευτερόλεπτα στο 0-100 χλμ./ώρα σε συνδυασμό με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

Μάλιστα για πρώτη φορά στη Wraith εφαρμόζεται η τεχνολογία… δορυφορικής επιλογής ταχύτητας (Satellite Aided Transmission), που βασίζεται στα δεδομένα που λαμβάνονται στο GPS για την επιλογή της κατάλληλης ταχύτητας ανάλογα τη μορφολογία του δρόμου. Για το τέλος αφήσαμε την τιμή της, η οποία ξεκινά από τα 245.000 ευρώ, ωστόσο στην Ελλάδα των υπέρογκων φόρων υπολογίστε αρκετές χιλιάδες ακόμα ευρώ παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store