Νέο SEAT Leon CUPRA R με 310 άλογα

Η SEAT παρουσίασε πριν από λίγο μια ειδική έκδοση του πιο δυνατού αυτοκινήτου στην ιστορία της, του Leon CUPRA, το οποίο έρχεται πλέον στην νέα έκδοση CUPRA R με ελαφρώς παραπάνω δύναμη, πιο δυναμική εμφάνιση, αλλαγές στο στήσιμό του, αλλά και ακόμη πιο σπορ εσωτερικό.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή SEAT Ibiza 1.0 Eco TSI 95 PS

Το νέο SEAT Leon CUPRA R διαθέτει λοιπόν την πιο ισχυρή κατά 10 άλογα εκδοχή του 2λιτρου TSI κινητήρα του VW Group, που αγγίζει τα 310 άλογα ισχύος. Η έκδοση αυτή συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Για όσους θέλουν τώρα την έκδοση με το αυτόματο, DSG κιβώτιο, η SEAT διατηρεί τη δύναμη του μοτέρ στα 300 άλογα.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν ανακοινώνει ποιες θα είναι οι επιδόσεις ιδίως της έκδοσης με τα 310 άλογα. Ωστόσο, αυτό που ανακοινώνει είναι ότι έχει τοποθετηθεί μια νέα, ακόμη πιο σπορ εξάτμιση, έχει αλλάξει η γωνία κάμπερ των εμπρόσθιων τροχών, ενώ έχει επαναρυθμιστεί και η ενεργή ανάρτηση DCC για πιο απόλυτα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: SEAT Leon Cupra αντιστέκεται σε Nissan GT-R (+video)

Στην εξωτερική του εμφάνιση, το νέο SEAT Leon CUPRA R ξεχωρίζει με το carbonεμπρόσθιο σπόιλερ και την επίσης ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή, υπάρχουν νέες πλαϊνές ποδιές και πίσω διαχύτης, καπάκια καθρεπτών στο χρώμα του χαλκού, αλλά και τονισμένοι θόλοι των τροχών, που φιλοξενούν τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε αρκετές επενδύσεις από ανθρακονήματα και χρωματισμοί σε χαλκό, μαζί με ένα πιο σπορ τιμόνι επενδεδυμένο με αλκαντάρα, αλλά και αντίστοιχη επένδυση για τον επιλογέα ταχυτήτων.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή SEAT Ateca 1.6 TDI

Το νέο SEAT Leon CUPRA R θα κάνει το ντεμπούτο του στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Από εκεί και πέρα θα διατεθεί στην Ευρώπη αποκλειστικά μέχρι τα τέλη του 2017 και σε μόνο 799 μονάδες. Θα υπάρχουν τρία χρώματα αμαξώματος, μαύρο, γκρι και ματ γκρι.

Get it on Google Play Download on the App Store