Ανανέωση για την Skoda Superb

Το μεγάλο μοντέλο της Skoda, η δεύτερης γενιάς Superb, η οποία παρουσιάστηκε το 2008 ανανεώνεται και παρουσιάζεται με ανασχεδιασμένους τους προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα και τη μάσκα. Οι αλλαγές αυτές της χαρίζουν πιο σύγχρονη εικόνα, στα πρότυπα της νέας Octavia, αλλά και των υπολοίπων νέων μοντέλων της φίρμας, όσον αφορά στη μάσκα. Παράλληλα θα προσφέρεται με δύο νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16 και 18 ιντσών και σε δύο νέα μεταλλικά χρώματα, τα metal grey και moon white. Αλλαγές εστιάζονται και στο διάκοσμο του εσωτερικού με τους νέους χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ στην κορυφαία έκδοση Superb L&K εξοπλίζεται με δερμάτινες επενδύσεις.

Όσον αφορά στους κινητήρες εφοδιάζονται με σύστημα start-stop και ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση για περισσότερη οικονομία καυσίμου. Ο αρχικός βενζίνης είναι ο 1.4 TSI των 125 ίππων και ο ντίζελ είναι ο 1.6 TDI με κατανάλωση μόλις 4,2 λτ./100 χλμ. στην έκδοση GreenLine. Επιπλέον ο 2.0 TDI των 140 ίππων εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά με τετρακίνηση, ενώ ο πιο ισχυρός 2.0 TDI απόδοσης 170 ίππων μπορεί να εξοπλιστεί με 6τάχυτο DSG κιβώτιο.

Περεταίρω αλλαγές δεν αναφέρει η Skoda, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι η Superb εκτός από το τριών όγκων χάτσμπακ αμάξωμα (η πίσω πόρτα ανοίγει και όπως τα σεντάν αλλά και ολόκληρη) διατίθεται και με το πιο πρακτικό και με ακόμα πιο… τεράστιους χώρους Combi (χώρος αποσκευών 633 λίτρων και 595 λίτρα η χάτσμπακ). 

Get it on Google Play Download on the App Store