9+1 ενέργειες μετά την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Τέλεια! Αγόρασες επιτέλους το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αναζητούσες τόσο καιρό και πλέον έχεις το κλειδί του στο χέρι σου. Είσαι επιτέλους χαρούμενος με την αγορά σου και ανακουφισμένος από την επιλογή που έχεις κάνει (αν έκανες σωστή επιλογή, διαβάζοντας και τα βήματα που σου έχουμε γράψει στον οδηγό αγοράς μεταχειρισμένου).

Όμως δεν πρέπει να εφησυχάσεις καθώς υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να κάνεις. Πιο κάτω θα δούμε ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν αν έχετε αποκτήσει προσφάτως ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και θέλετε να είστε σίγουρος πως δεν θα σας τύχει κάτι απρόοπτο.

Δείτε ακόμη: Μεταχειρισμένα όνειρα με 8.000 ευρώ

1: Σιγουρευτείτε πως έχει γίνει σωστά η μεταβίβαση στο όνομά σας και έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητο. Αν δεν έχει γίνει κάτι από τα δύο, μη βιάζεστε να κυκλοφορήσετε το αυτοκίνητο. Υπομονή μέχρι να έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

2: Θεωρούμε δεδομένο πως έχει γίνει ένας σωστός έλεγχος πριν αγοράσετε το αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά αν δεν έχει πραγματοποιηθεί, ήρθε η ώρα να γίνει. Μην εφησυχάζετε στους ισχυρισμούς του προηγούμενου ιδιοκτήτη ή στο βιβλίο συντήρησης. Βρείτε ένα μηχανικό και κάντε τους απαραίτητους ελέγχους.

3: Επιδιορθώσετε όποια «μαζέματα» χρειάζεται το αυτοκίνητο. Όταν παίρνουμε ένα μεταχειρισμένο πάντοτε έχουμε και ένα ποσό στην άκρη για τις μικροεπισκευές που απαιτούνται, προκειμένου να έρθει σε άψογη ή τέλος πάντων σε καλή κατάσταση.

4: Δώστε τη δέουσα προσοχή στα υγρά του αυτοκινήτου και αν χρειάζεται αλλάξτε τα. Μην τα αφήνετε χωρίς έλεγχο γιατί μπορεί να μπορεί να θέλουν συμπλήρωμα.

Δείτε ακόμα: Ποιες κακές συνήθειες φθείρουν τα turbo;

5: Αλλαγή φίλτρων. Αλλάξτε όλα τα φίλτρα του αυτοκινήτου, ακόμη και αν φαίνονται σε καλή κατάσταση, καθώς μπορεί να είναι πολυκαιρισμένα.

6: Κάντε έναν σωστό και λεπτομερή έλεγχο στα φρένα. Δίσκοι και τακάκια καλό είναι να αλλαχτούν αν έχουν σημάδια μεγάλης φθοράς.

7: Σίγουρα έχετε ελέγξει τα ελαστικά πριν αγοράσετε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σας. Αν το πέλμα είναι λιωμένο, αλλάξτε τα αμέσως. Αναζητήστε και την ημερομηνία παραγωγής τους, γιατί αν είναι πολύ παλιά, τότε σίγουρα πρέπει να αντικατασταθούν.

8: Κάντε βιολογικό καθαρισμό. Εκτός του ότι είναι θέμα υγιεινής, θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και πιο κοντά στο καινούργιο σας αυτοκίνητο, όταν το δείτε πεντακάθαρο εσωτερικά.

9: Διαβάστε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Αν δεν υπάρχει στο αυτοκίνητο που αγοράσατε αναζητήστε το από την αντιπροσωπεία ή κατεβάστε το σε ηλεκτρονική μορφή δωρεάν από το διαδίκτυο. Θα σας βοηθήσει να μάθετε πράγματα που δεν γνωρίζετε για το νέο σας αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ελέγξετε εάν το μεταχειρισμένο έχει γυρισμένα χιλιόμετρα

9+1: Βάλτε την πινελιά σας. Προσθέστε του πατάκια, θύρα USB, ποτηροθήκη ίσως κάποια καλύμματα σαλονιού ή ζάντες. Όσο πιο κοντά στα γούστα σας το φέρετε τόσο πιο ωραία θα νιώθετε μαζί του.

Get it on Google Play Download on the App Store