Τα μυστικά της οδήγησης με χειροκίνητο κιβώτιο (+video)

Σίγουρα όλοι μας λίγο πολύ ξέρουμε ή νομίζουμε ότι ξέρουμε να οδηγούμε αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο. Εξάλλου, στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, τα χειροκίνητα κιβώτια είναι η επικρατέστερη επιλογή.

Δείτε ακόμη: Έτσι δουλεύει το κλασσικό αυτόματο κιβώτιο (+video)

Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς εκεί τα αυτόματα κιβώτια κυριαρχούν, αν και πλέον αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος τα χειροκίνητα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δεν μας απασχολεί εδώ. Εξάλλου σε μερικές δεκαετίες με την επικράτηση της αυτόνομης οδήγησης, όχι μόνο το κιβώτιο αλλά και όλα τα υπόλοιπα χειριστήρια, θα είναι αυτόματα.

Μέχρι τότε όμως υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη και αυτό το ξέρει πολύ καλά η Honda, η οποία ετοίμασε ένα πολύ καλό και κατατοπιστικό video, όπως θα δούμε παρακάτω. Σε αυτό θα μάθουμε τα πάντα για το χειροκίνητο κιβώτιο, τη λειτουργία του, τι συμβαίνει μηχανικά και πως μεταφράζεται η κάθε μας κίνηση με τον συμπλέκτη, τον επιλογέα και το γκάζι, ενώ θα δούμε και κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές μας ακόμη πιο ομαλές.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota έδωσε ζωή στο πρώτο της αγωνιστικό (+videos)

Ακόμη και αν γνωρίζεις λοιπόν από οδήγηση αυτοκινήτου με χειροκίνητο κιβώτιο, δες το video, καθώς ενδεχομένως να μάθεις κάτι που δεν ήξερες και να γίνεις και εσύ ακόμη καλύτερος οδηγός.

Get it on Google Play Download on the App Store